Witam,
chciałbym zrobić coś działającego na zasadzie:
1. Wczytuje dane z pliku i umieszczam je w tablic (zrobione)
2. Wyświetlam te dane na stronie (zrobione) i obok nich umieszczam rozwijane listy, pozycji za każdym razem jest inna liczba w zależności od tego ile danych zostało pobranych z pliku, chciałbym zapytać o:
a. W pętli, która wyświetla tablicę danych pobranych z pliku umieszczam skrypt, który wyświetla taką samą liczbę list rozwijanych, tylko nie wiem jak teraz zapisać wybory użytkownika do kolejnej tablicy, docelowo ma to działać tak, że w tablicy będzie umieszczany "wybór użytkownika - przypisany do niego element 1. tablicy" i 2. tablica będzie zapisywana w pliku, jak rozumiem trzeba przekazać te dane metodą POST, tylko w jaki sposób zrobić to w pętli? Mógłbym prosić o jakiś szkic rozwiązania, bo w ogóle nie wiem jak się do tego zabrać?

Schemat:

1.pobranie danych z pliku do tablicy --> 2. wyświetlenie danych z tablicy i utworzenie takiej samej liczby list rozwijanych (z 4 elementami każda, elementy wszędzie są takie same) --> 3. przekazanie wybranych elementów list rozwijanych (nie wszystkie listy rozwijane muszą być wykorzystane, to niewykorzystane powinny być pomijane) --> 4. zapisanie listy z wyborami w pliku

Proszę przede wszystkim o wskazówki, nie gotowe rozwiązania, ale jeśli ktoś miałby coś podobnego i przykładowego, to bardzo by mi to pomogło.