Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP] Wylogowanie Basic Authentication.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kosmos
Jest pewna aplikacja, do której użytkownicy autoryzują/logują się przy pomocy Basic Authentication.
Wylogowanie z aplikacji jest zrobione w taki sposób:
  1. document.execCommand("ClearAuthenticationCache");

Jeśli zamknę całą przeglądarkę - "sesja" wygasa.
Problem polega na tym, że jeśli mam otwartą przegladarkę z np. dwiema zakładkami, w pierwszej mam otwartą owa aplikację w drugiej inną stronę (google.pl cokolwiek) to jeśli zamknę pierwszą zakładkę z aplikacją, a następnie otworzę nową zakładkę i wklepę adres aplikacji, to jej "sesja" dalej trwa. Nie wiem czy można zastosować jakiś chwyt, który wyczyści Cache Basic Authentication od razu po zamknięciu jednej pojedynczej zakładki przeglądarki?
kosmos
Wylogowanie przez button mam i działa prawidłowo. Problem jest w czyms innym co opisałem w ostatnim zdaniu pierwszego posta.
mar1aczi
Hmm, może złap zamknięcie strony/zakładki: http://stackoverflow.com/questions/2671463...by-button-close
kosmos
Ten kod:

1. window.onbeforeunload = function (e)
  2. {
  3.  
  4. e = e || window.event;
  5. var y = e.pageY || e.clientY;
  6. if (y < 0){
  7. return "Do You really Want to Close the window ?"
  8. }
  9. else {
  10. return "Refreshing this page can result in data loss.";
  11. }
  12.  
  13. }

Faktycznie wyłapuje takie zdarzenia. Ale niestety robi to za każdym razem kiedy chcę przeładować stronę....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.