Cytat(hawk @ 2005-01-05 17:03:13)
To może zacznijmy od początku: co w ogóle chcesz zrobić? Raw POST data?
Ech, no dobra:
wymyśliłem sobie mały system do automatycznego update'u jednej aplikacji zainstalowanej na kilku różnych serwerach. A działać ma to tak: uruchamiany przeze mnie skrypt ("klient") łączy się przez socket z plikiem (nazwijmy go "serwerem") znajdującym się na zdalnym serwerze. Wysyła mu w nagłówkach odpowiednie dane (np. klucz do autoryzacji)
oraz - właśnie w treści żądania - patch napisany w jakimś dialekcie XML, wyglądający w uproszczeniu np. tak:
<patch version="0.1" application="cms">
<file name="config.inc.php">
<line number="100" action="remove" />
</file>
</patch>
"Serwer" ma pobrać z żądania HTTP, przez które został wywołany, odpowiednie dane - czyli klucz z nagłówka i właśnie patch z treści żądania. Nie chciałem wysyłać tego w nagłówku, żeby niepotrzebnie nie kompikować tego pseudo-protokołu...
Cytat(hawk @ 2005-01-05 17:03:13)
Raw POST data?
Szczerze mówiąc, co nie znam dobrze HTTP i zaczynam się gubić - może w POST w treści żądania nie wysyła się innych danych poza wartościami parametrów POST?

---
No ale dzięki, pomogłeś mi - szukając o Raw POST Data udało mi się znaleźć sposób:
<?php
$ph = fopen(\"php://input\", \"rb\"); {
$post .= fread($ph, 4096
); }
?>
Tylko teraz pozostaje pytanie, czy wysyłanie takich danych w treści żądania POST jest zgodne z HTTP? Czytając odpowiedni RFC nie udało mi się jednoznacznie odpowiedzieć sobie na to pytanie...