function map1_initialize( ) { var dymek = new google.maps.InfoWindow(); var zadania = [ { name: "nazwa punktu", latlng: new google.maps.LatLng( współrzędnePunktu, współrzędnePunktu ) },tu wiele takich punktów]; var map = new google.maps.Map( document.getElementById( "mapka" ), { center: new google.maps.LatLng(współrzędne, współrzędne), zoom: 14, mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP } ); function dodajMarker(latlng,txt) { var opcjeMarkera = { position: latlng, map: map } var marker = new google.maps.Marker(opcjeMarkera); marker.txt=txt; google.maps.event.addListener(marker,"click",function() { dymek.setContent(marker.txt); dymek.open(map,marker); }); return marker; } for ( var i = 0; i < zadania.length; i++ ) { dodajMarker(zadania[ i ].latlng, zadania[ i ].name); }var latlngbounds = new google.maps.LatLngBounds( ); for ( var i = 0; i < zadania.length; i++ ) { latlngbounds.extend( zadania[ i ].latlng, zadania[ i ].name); } map.fitBounds( latlngbounds );} google.maps.event.addDomListener( window, 'load', map1_initialize );
Punktów na mapie jest dość sporo i chciałbym je jakoś skomasować. Chodzi mi o taki myk, że im mapa bardziej oddalona, to punkty blisko siebie wyświetlane są jako jeden. A jak mapę się przybliża, to punkty się rozdzielają. Dobrze to widać np na mapie paczkomatów https://twoj.inpost.pl/pl/znajdz-punkt-inpost. Chciałbym to wprowadzić do mojego skryptu, ale nie znam się na api googlemap. Przyznam, że mój skrypt skopiowałem z jakiegoś tutoriala i nie zagłębiałem się w jego działania. Działa, to działa i ok.