Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zabezpieczenie skryptu przed nieautoryzowanym powielaniem (?)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
RaiZeN
Witam,

Otóż sprawa wygląda tak. Napisałem sklep obsługujący sprzedaż przedmiotów z pewnej gry, i chciałbym go sprzedawać. Problem zaczyna się tutaj, ponieważ chcę aby każda osoba używająca skryptu musiała za niego zapłacić. I teraz pytanie,jak to zrobić? Includować do indexa zaszyfrowany plik .php laczacy sie z baza danych (moją) i sprawdzający czy podany klucz w niej istnieje? Problem będzie jeśli ktoś to odszyfruje albo po prostu usunie kod z indexa. Jakieś pomysły?
darko
http://www.ioncube.com/
NickOver
Lub js który będzie odwoływał się do Twojego skryptu i zwracał gotowy kod lub api które będzie wszystko obsługiwać.
darko
js zawsze można odczepić wink.gif
flasht
Tak na prawdę nie ma żadnych sensownych rozwiązań... ewentualnie widziałem, że KKI bodajże ma jakąś wersję binarną swoich sklepów i odpowiedni moduł PHP do tego... nie był to Zend... nie jestem pewien co dokładnie... chyba jakiś ichniejszy wynalazek. Czy to jest do shackowania? Oczywiście, że jest!

Może jakiś eval po prostu skryptu przychodzącego od Ciebie? Ale to też da się łatwo przechwycić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.