Viking,nie przesadzaj - literówka, pisze w niedogodnych warunkach na tablecie ?
Problem jest dużo większy. Mam pętle, dzięki której jest wyświetlana lista samych niedziel.
//tu pętla generuje same niedziele do zmiennej $data
{
// w tej pętli jest zapytanie do mysql wyszukujące rekordy zawierające $data
if $data == true{
//(wygląd 1)wyświetla (nakłada) rekord z zawartością, który można edytować (tu znajdują się selecty w 3 kolumnach i 3 kolorach - powiedzmy czerwony, żółty i niebieski)
// przy każdym rekordzie jest przycisk edytuj
}
else
{
//(wygląd 2)wyświetla puste inputy dzięki którym można dodać rekord (tu znajdują się selecty w 3 kolumnach i 1 kolorze - powiedzmy szarym)
//oraz przycisk dodaj
}
}//koniec pętli generującej niedziele
Za pomocą AJAX dodaję lub updatuje rekordy. Ten proces działa bez zarzutu. Ale chciałbym, żeby np.: po dodaniu rekordu
zmienił się wygląd 2 na wygląd 1 bez przeładowywania strony. Nie wiem jak spowodować, żeby zadziałał warunek if i naniosły się zmiany.
Location.reload() nie wchodzi w grę. Pomoże ktoś?
Pobieram ze skryptu:
if($nazwa=="1234")
{
$nazwa_color = "red" ;
}
else
{
$nazwa_color = "black" ;
}
echo '<div style="padding-left:0px;float:left;margin-left:1px;"><input type="text" autocomplete="off" style="font-family:Tahoma;text-indent:2px;text-align:left;font-size:12px;width:500px;height:29px;background-color : White ; color : '.$nazwa_color.';border-width:1px;border-style:ridge;border-color:rgb(208,208,208);"
name="nazwa" value="b" class="wyk_edit"></div>';
w js:
$(this).parent().parent().parent().find(".xx").load("setup-wyklady/wyk_edit_proces.php #xx");
Dlaczego nie uwzględnia warunku if?
Nikt nie pomoże?
Ok,poszło callbackiem przez
.html(), musiałem się troche dokładniej wczytać w manual.
Dziękuję za sugestie i pomoc, które mnie naprowadziły.
Temat do zamknięcia.