Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript]Zmiana wyświetlanej zawartości na podstawie daty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Grandalf00
Witajcie! Zrobiłem arkusz do wprowadzania danych, gdzie automatycznie mam dodawaną datę wprowadzenia. Wprowadzone rekordy następnie wypisuje na ekran w tabelce. Chciałbym dołożyć przycisk do przesuwania się w funkcji czasu. Tzn, że jeśli mamy luty, to pojawia mi się tabelka z lutego, ale jak nacisnę button, to tabelka wypełni się danymi z innego miesiąca. Nie bardzo wiem jak się za to zabrać.

Nie podpowie nikt? Poniewaz tabelka generowana jest przez zapytanie z PHP wiec nie wiem jak wykonac kolejne przez JS poprzez zdarzenie click.
patwoj98
Poczytaj o AJAXie. Na przykład tu;
w3
Grandalf00
Tak też zrobiłem. Posłużyłem się przykładem stąd, ale nie mogę uzyskać trwałego efektu. Zmianiłem zdarzenie, z onchange na onclick i po kliknięciu nowa tabela pojawia się na ułamek sekundy i znika.

__

Ok, już po sprawie smile.gif Aby zdarzenie onclick przynosiło trwałe efekty, należy dopisać type="button"... smile.gif podmiana zawartości działa wyśmienicie. Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.