Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeniesienie tabel na stronę WWW
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Kam1k
Witam! Na początku zacznę, że jestem w klasie maturalnej na IV roku Technika Informatyka, więc dopiero zapoznaje się z językiem MySQL i PHP, co prawda miałem doczynienia już kiedyś, jednak zaczęło mnie to bardziej interesować.

Moje pytanie jest takie. Mam utworzoną tabele bazy danych na swoim serwerze szkolnym, gdzie także w domu mogę pracować. Niebawem zamierzam kupić sobie hosting i domene a groszę, gdzie bede mógł tworzyć sobie amatorsko

Gdy mam tabele a w niej te pod-tabele przykładowo : Tabela NAUCZYCIEL a w niej wartości i oczywiście przykładowi nauczyciele wpisani. Ogółem mówiąc cała tabele jest zrobiona. Teraz jak mam to przenieś na stronę WWW? Aby MYSQL, PHP i HTML było w jednym, na koniec sobie zakoduje w CSS aby to pięknie wyszło. Chciałbym zrobić tak, że to co mam w tym MySQL (wszystko robię przez CMD - putty, gdzie zapisuje się wszystko w phpmyadmin) to aby było wyświetlane na stronie. Jak mam zacząć? Jak połączyć i jak pięknie skomponować? biggrin.gif

Fakt faktem mamy to mieć za miesiąc, dwa, jednak za bardzo mnie to korci, intryguje i interesuje i chciałbym wyprzedzić materiał, tym bardziej że za rok, dwa będę pracował nad poważniejszym projektem hostingowym z zespołem
rad11
MySQL - musisz zrobić dumpa bazy danych i potem wrzucić to do phpmyadmina na hostigu

https://www.youtube.com/watch?v=NnOE0KWHGkY

PHP, HTML i CSS - w zależności jaki to będzie hosting i co będziesz mógł na nim robić ale musisz przenieść projekt umieścić go w odpowiednim folderze i zmienić konfiguracje na tą z hostigu (np połączenia do bazy danych) itd.
Kam1k
Cytat(rad11 @ 12.02.2016, 08:41:06 ) *
MySQL - musisz zrobić dumpa bazy danych i potem wrzucić to do phpmyadmina na hostigu

https://www.youtube.com/watch?v=NnOE0KWHGkY

PHP, HTML i CSS - w zależności jaki to będzie hosting i co będziesz mógł na nim robić ale musisz przenieść projekt umieścić go w odpowiednim folderze i zmienić konfiguracje na tą z hostigu itd.

Dobrzę, sprawdzę, przetestuje i na pewno jeszcze dam znać. Proszę od razu tematu nie zamykać biggrin.gif
pozdrawiam i dzięki za poradę! biggrin.gif

Zrobiłem tego dumpa, zapisałem to w folderze. Jednak to będzie lokalnie, a to ma być na bieżąco od strony. Że to co jest w phpmyadmin i to co jest tam jest automtatyczne do strony. Nie wiem czy rozumiesz mnie, chodzi mi o to aby właśnie nie ściągać tabel z phpmyadmin tylko od strony/serwera dać to na moją stronę.

Krótko mówiąc
- Serwer szkolny
-- Moja Baza MySQL i wszystko co w niej mam
--- Moja strona WWW oddzielona od tego która ma się łączyć z moją bazą szkolną
---- Moja strona WWW która pokazuje zawartość tabel przez dodanie już HTML / CSS aby np. pokazało tabelkę z danymi - czyli no wiadomo muszę połączyć HTML i PHP w jedność

To co mam już w MYSQL i wszystkie tabele chce nanieść na moją stronę WWW aby to pokazywało, a zarazem np opcja dodawania kolejnych opcji (wtedy bym zrobił formularz html) gdzie np byłoby samododawanie i zapisywałoby to się w moim mysql w bazie danych
rad11
No to nie bardzo Cie rozumiem. To nie możesz poprostu podczas łączenia się na swoim serwerze podać adres , konto i hasło do bazy danych która stoi w szkole.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.