$( document ).ready(function() { $(".Kalendarz_Dni").click(function() { var data = $(this).data("data"); var dostepne = $(this).data("dostepne"); var podzielonaData = data.split('-'); var NazwaMiesiaca = ZamienMiesiace(podzielonaData[1]); if(dostepne == 1) { $(".Kalendarz_Wybrana").text(NazwaMiesiaca); $(".Kalendarz_Form").fadeIn(300); } }); });
Obiekt w dokumencie wygląda mniej więcej tak:
<td class="Kalendarz_Dni" data-data="2016-03-10" data-dostepne="1">
Po kliknięciu obiektu Kalendarz_Dni, kod pobiera datę z atrybutu data-data z obiektu Kalendarz_Dni, jest ona w formacie 2016-03-10. Następnie dzieli ją funkcja split poprzez ogranicznik "-". Tablica zawiera podzieloną datę - podzielonaData[], więc kiedy dodam kod alert(podzielonaData[1]), po kliknięciu otrzymuję alert z numerem 03 - co znaczy że do tego momentu wszystko działa. Następnie zmienna NazwaMiesiaca przybiera wartość, którą zwraca wcześniejsza napisana przeze mnie funkcja ZamienMiesiace().
Funkcja wygląda tak:
function ZamienMiesiace(miesiac) { switch(miesiac) { case 01: nazwa = "Styczeń";break; case 02: nazwa = "Luty";break; case 03: nazwa = "Marzec";break; case 04: nazwa = "Kwiecień";break; case 05: nazwa = "Maj";break; case 06: nazwa = "Czerwiec";break; case 07: nazwa = "Lipiec";break; case 08: nazwa = "Sierpień";break; case 09: nazwa = "Wrzesień";break; case 10: nazwa = "Październik";break; case 11: nazwa = "Listopad";break; case 12: nazwa = "Grudzień";break; } return nazwa; }
Sama funkcja działa, sprawdziłem ją. Ale jest jeden problem. Funkcja ZamienMiesiace nie chce pobrać zmiennej z tablicy podzielonaData[1], nie do końca wiem w czym tkwi problem. Tablica działa, funkcja działa, ale funkcja nie chce odczytać argumentu i cały kod przestaje działać.
Jakieś propozycje?
Pozdrawiam,
Hazes.