Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zmiana "kodu" na html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
trifek
Witam serdecznie,
Mam w bazie danych taki tekst/kod:

1. <p style="text-align:justify">Prowadzimy obsługę porządkową wszelkich imprez masowych na terenie tr&oacute;jmiasta i okolic.</p>
  2.  
  3. <p style="text-align:justify"><br />
  4. Zapewniamy ej zakończeniu.<br />
  5. Posiadamy wieloletnie doświadczenie przy organizacji imprez masowych na skale og&oacute;lnokrajową, czego dowodem są liczne polecania i otrzymywane rekomendacje.</p>
  6.  
  7. <p style="text-align:justify"><br />
  8. Dodatkowych informacji udzielimy pod nr tel. 058 671 03 96 lub adresem mailowym: biuro@pukrumia.pl</p>
  9.  
  10.  

Jak widać jest tam "czysty" kod html - jak i jakieś "krzaczki".

Wie ktoś może jak zamienić te "krzaczki" na normalny tekst?
com
to jest poprawny tekst, ten znaczek to nic innego jak ó wink.gif
mlawnik
Albo str_replace, jeżeli już koniecznie musisz.
KsaR
Ja bym preferował html_entity_decode(); zamiast str_replace(); no chyba że ktoś chcę tylko konkretne znaki zmienić...

1. <?php
  2.  
  3. $html = <<<HTML
  4. <p style="text-align:justify">Prowadzimy obsługę porządkową wszelkich imprez masowych na terenie trójmiasta i okolic.</p>
  5.  
  6. <p style="text-align:justify"><br />
  7. Zapewniamy ej zakończeniu.<br />
  8. Posiadamy wieloletnie doświadczenie przy organizacji imprez masowych na skale ogólnokrajową, czego dowodem są liczne polecania i otrzymywane rekomendacje.</p>
  9.  
  10. <p style="text-align:justify"><br />
  11. Dodatkowych informacji udzielimy pod nr tel. 058 671 03 96 lub adresem mailowym: biuro@pukrumia.pl</p>
  12. HTML;
  13.  
  14. echo html_entity_decode($html, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
mlawnik
Zapomniałem o tym wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.