Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System Wieloagentowy PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Boshi
Cześć, takie pytanie; Jest możliwe napisanie pseudo systemu wieloagentowego w php? piszę pseudo, jest to projekt na zajęcia a nie realny system. Niestety moja znajomość javy i innych języków jest znikoma by coś takiego napisać. Martwi mnie tylko ta "równoległość". Jakieś pomysły?

Założenie:

Cytat
może to być aplikacja wielowątkowa + komunikacja sieciowa w Javie/C#/Delphi, może to być skrypt
przemieszczający odpytujący różne usługi na WWW, może to być rozwiązanie bazujące na RMI
z względu jednak na przyjętą technologię rozwiązanie musi umożliwić równoległe (lub pseudo równoległe) „rozesłanie” na zakupy wielu agentów (nawet kilkudziesięciu).

aniolekx
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=236377
Boshi
U mnie jest to o tyle prostsze, że mogę odpytac bazę danych (imitacja stron www) więc wychodzi tylko na to, że musiałbym wysłać do kilku table kilka zapytań (kilku agentów) jednocześnie.
Lion
Możesz to zrobić w PHP wykorzystując np mechanizm pamięci współdzielonej i kolejek komunikatów. Sam w pracy robię coś takiego i sprawdza się nieźle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.