mam dwa pytania o generowanie dynamicznych slugów. Nie mogę zrozumieć pewnych kwestii i wybaczcie (ale podobno nie ma głupich pytań

1.
- mam backendbundle - logowanie do admina jest pod adresem: example.com/admin
- mam frontendbundle- tutaj mam generowane adresy np: example.com/{slug}
no i nie mogę wejść na logowanie, adres: /admin, bo kontroler z frontendbundle szuka sluga (admin), którego nie ma w bazie. Jeśli go nie znajdzie robi przekierowanie na stronę główną serwisu.
Chciałbym, aby działało to niezależnie, a adres front ma wpływ na back. Tak więc nie mogę zalogować się do /admina

W jaki sposób to rozdzielić?
2.
Adresy url mogą mieć kilka slugów, w bazie zapisuje sobie w polu link np:
/o-fimie
/o-fimie/kontakt
/artykuly/temat-glowny/artykul
/artykuly/temat-glowny/podtemat/artykul
... itd kombinacje mogą być do woli
wiadomo, że po lamersku mogę zrobić tak, że w kontrolerze będzie kilka akcji typu:
/** * @Route("/{slug}", name="show1") */ public function show1Action() { // ... } /** * @Route("/{slug}/{slug2}", name="show2") */ public function show2Action() { // ... } /** * @Route("/{slug}/{slug2}/{slug3}", name="show3") */ public function show3Action() { // ... }
// itd
Jeśli to zrobię w taki spsoób, to ogranicze się do x slugów a może być więcej kombinacji, tak więc będe musiał ciągle zmieniać kontrolera jak dojdzie menu bardziej rozbudowane.
można to rozwiązać w jakikolwiek sposób? może jest coś dynamicznego

Dzięki
Pozdrawiam
w sumie punkt 1. udało mi się zrobić i wklejam gdyby ktoś miał podobny problem,
wystarczy w pliku routing.yml przestawić kolejność, przed frontend dać fos_user:
fos_user: resource: "@FOSUserBundle/Resources/config/routing/all.xml" frontend: resource: "@FrontendBundle/Controller/" type: annotation prefix: /
a do 2. może inaczej,
czy można zapisać routing wewnątrz kontrolera w jednej akcji łącznie z szablonem który ma się ładować?