Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Jquery]Pobieranie wartosci (wielu elementow) przy zdarzeniu onClick
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
JakubBab
Cześć,

Mam <form> w którym wyprodukowałem (x) div-ow z tagami <p> które sa klikalne. Wiem jak pobrac wartosci z pola ktore zostalo klikniete natomiast pytanie mam co do polaczenia wszystkich takich divow ktore zostaly klikniete i stworzenia np linka ktory sobie pozniej wykorzystam. W pierwszej kolejnosci ida divy np. z datami, (po kliknieciu robie hide() na datach i show() na nastepnch elementach. Po kliknieciu w element show() towrzy mi sie link z elementem kliknietym w hide()+show(). Po tym jak zbiore dane wysylam ajax/post do php i tam sobie to ladnie obrobie.

Ktos cos?

Pozdr,
J.
trueblue
A nie lepiej użyć <label> oraz <input> o typie checkbox lub radio, i nie kombinować z żadnym linkiem?
JakubBab
To nie jest kwestja tego czy lepiej czy gorzej ewentualnie łatwiej/trudniej. Tak sobie wydumałem i juz cos naskrobałem dlatego nie chciałęm zmieniac. Wiesz, inwencja twórcza mi się właczyła. Ale chyba na checkboxach pojade z "ładna otoczka"
trueblue
Ja myślę, że jest to kwestia "lepiej", bo użycie label+checkbox/radio jest zgodne ze sztuką.
Pisząc o otoczce dla checkbox, nie wiem czy masz świadomość, że label jest klikalna, a odpowiadający checkbox można ukryć.
Nie wiem czy dobrze myślę, ale być może piszesz jakiś skrypt ankiety, a to rozwiązanie będzie właśnie tym odpowiednim.
JakubBab
ok, rozumiem.

Nawiazujac do label i klikalnosci i mojego skryptu. Moze nie jest zgodny ze sztuka ale jest "klikalny" - zrobilem event on click na polu diva , plus odpowiednie hoovery i tez zdaje egzamin. Czy to jakos karcace dla ww. sztuki?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.