Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Programista PHP/Codeigniter 30zł+VAT/h
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Sokolik
Witam,

Jak w temacie - mam trochę wolnego czasu więc szukam dodatkowej pracy zdalnej.
Pracuję główne z dedykowanymi systemami oraz codeigniter, bardzo rzadko w Symfony jest coś do zrobienia.
3 lata expa przy rozwoju systemów - NIE wordpress czy strony wizytówkowe.
markonix
Temat: zdalna Programista CodeIgniter stawka 50 60 PLN 1h

Polecam oferenta, przez jakiś czas pracowałem przy tym projekcie ale musiałem zrezygnować z braku czasu.
postos
Witam,
Do projektu adserwerowego ze znajomością symfony oraz mile widziane node. Proszę o kontakt.
Sokolik
Cytat(markonix @ 9.10.2016, 19:27:29 ) *
Temat: zdalna Programista CodeIgniter stawka 50 60 PLN 1h

Polecam oferenta, przez jakiś czas pracowałem przy tym projekcie ale musiałem zrezygnować z braku czasu.

Dzięki, napisałem ale od 2 tygodni brak odpowiedzi.
A podobno brakuje 50 tys. ludzi z branży do pracy smile.gif

Trzeba się będzie w przyszłym roku do UK przenieść (jak wielu stąd to zrobiło) - tam zapłacą 30 funtów a nie zł za godzinę i jeszcze podziękują.
nospor
Cytat
tam zapłacą 30 funtów a nie zł za godzinę i jeszcze podziękują.

Mowisz o praczy stalej czy dorywczej na godziny?

Bo takie kwoty to i owszem, mozna wyciagnac przy pracy stalej ale jako starszy programista i brutto rzecz jasna.
A na takim przykladowo kontrakcie, gdzie pracujesz 3-6 miesiecy to mozesz dostac 300-400 funtow dziennie i znowu jako starszy programista i brutto rzecz jasna wink.gif

ps: no i od tej niebotycznej kwoty nalezy odjac zajebiscie wysokie czynsze i ogolnie drogie zycie (mowie o Londynie, w mniejszych miastach jest lepiej pod tym wzgledem)
Sokolik
Oczywiście stałej i oczywiście brutto. Tutaj też te 30 zł jest 'brutto' to muszę zapłacić podatek i zus od DG.
nospor
Z Twojego opisu nie wynika ze kwalifikujesz sie pod seniora wiec i na pracy stalej nie wyciagniesz 30funtow za godzine.
Moge sie jednak mylic i nie przedstawiles calego swojego cv smile.gif

ps: w zaden sposob nie chce tobie nic umiejszac. Od tylko chcialem sprostowac te 30 funtow/h
ps2: inna sprawa ze w UK podaje sie kwoty roczne i nikt tu na godziny sie nie rozczula. Jak sie upierasz i chcesz przeliczac to na godziny musisz jeszcze wiedziec ile czasu dziennie bedzie pracowal a to jest zalezne od firmy bo w jednej bedziesz pracowal 8 godzin a w innej 7 lub mniej to i stawka godzinowa inaczej wychodzi w porownaniu do stawki rocznej
Sokolik
Pod seniora może się nie kwalifikuję. 3 lata expa to jest tylko w PHP. Dochodzi 1,5 roku w ASP.NET MVC i 1.5 roku przy serwerach.
Do takich zarobków wcale nie jest potrzeby senior - wystarczy poprzeglądać ogłoszenia i wymagania smile.gif

30x8=240pd od tego odjąć około 30% na podatki zostaje ~170 funtów dziennie x 20 dni ~= ~3400/msc
za fajne studio w centrum Manchesteru z opłatami 900 funciaków, 300 szama, 100 dojazdy, 100 na inne duperele razem 1400 to zostaje 2 tys funtów.
To przy założeniu, że będzie te 30 funtów za godzinę ale mi w zupełności wystarczy 20-25 funtów na godzinę na kontrakcie. Na etacie mniej.

ps. tak, nie podaje się za godzinę ale dziennie.
A co do seniora:
http://www.reed.co.uk/jobs/php-developer-m...r-lamp/30888804
nospor
Cytat
Do takich zarobków wcale nie jest potrzeby senior - wystarczy poprzeglądać ogłoszenia i wymagania

Chetnie zobacze ogloszenie dla programisty php, nie seniora, ktoremu placa 57k funtow rocznie na pracy stalej a nie kontraktowej. Jak takowe znajdziesz to podeslij mi to z ciekawosci przejrze smile.gif

Cytat
ps. tak, nie podaje się za godzinę ale dziennie.
A co do seniora:
http://www.reed.co.uk/jobs/php-developer-m...r-lamp/30888804

To co podales to oferta kontraktowa a nie stala. To zupelnie inna bajka. Temu na poczatku pytalem o typ pracy.
Sokolik
Chyba się nie zrozumieliśmy smile.gif
Czy ja piszę tutaj o kwocie 30 zł/h na etacie ?
Nie, tak samo jak w UK 30 funtów na godzinę to też nie jest na etacie.

Fakt, trochę zakręciłem - przepraszam za zamieszanie smile.gif
nospor
Cytat
Fakt, trochę zakręciłem - przepraszam za zamieszanie
Spoczko, grunt ze wyjasnione smile.gif

No i wracajac do oferty ktora przedstawiles: to ze nie podali ze szukaja seniora nie znaczy, ze nie beda robic selekcji, a ta potrafi byc calkiem niezla smile.gif
Tak czy siak, zycze powodzenia. jak jestes mlody (nie stary) to jasne, mozna leciec i lapac doswiadczenie zarowno w jezyku jak i programowaniu. Ino trza sie spieszyc poki brexit do skutku nie dojdzie. Funt juz i tak leci na leb i na szyje :/
Sokolik
Dzięki, generalnie nikt tu ameryki nie odkrywa ale mimo wszystko 30zł/h to nie jest drogo a zero odpowiedzi.
Zawsze warto lecieć - nawet jak trzeba będzie wrócić. Póki dzieci nie ma to na luzie.
nospor
Cytat
Póki dzieci nie ma to na luzie.
Dokladnie. W UK popyt na programistow jest bardzo duzy. Agenci bija sie o kazde CV wiec prace dostanie raczej kazdy (pod warunkiem ze angielski jest na poziomie komunikatywnym rzecz jasna) smile.gif. I nawet jak na po czatku to nie bedzie ta wymazona stawka, to juz mozna tylko w gore isc.
Pyton_000
@Sokolik Ty na prawdę masz DG i zarabiasz 30zł brutto? bo chyba mówisz o "brutto" czyli netto fv tak?
Sokolik
Cytat(Pyton_000 @ 31.10.2016, 16:58:51 ) *
@Sokolik Ty na prawdę masz DG i zarabiasz 30zł brutto? bo chyba mówisz o "brutto" czyli netto fv tak?

Tak - jak w tytule.
Nie zarabiam 30zł/h bo nie ma chętnego smile.gif
Na etacie jestem więc to by było dodatkowe zajęcie bo niestety jestem pracoholik smile.gif
rd04
Sokolik odezwij się do mnie w wiadomości prywatnej smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.