Gość_marcin
20.01.2005, 23:43:29
Napisałem skrypcik w php, który po rejestracji użytkownika wysyła maila weryfikującego. Opiera sie o funkcje mail. Problem jest taki, że na konta pocztowe na cześci serwerów wiadomości te nie dochodza. Testowałem to na skrzynkach pocztowych na kilku różnych moich serwerach i działa dobrze. Problem pojawia się gdy wysyłam maile do na wieksze serwery np. wp.pl czy o2.pl. Żaden nie dochodzi. Nie wiem co jest nie tak. Spotkał się już ktoś z czymś takim? W czym może tkwić problem? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Marcin
crash
20.01.2005, 23:53:51
Duże serwery jak WP czy Onet nie akceptują maili z "niezaufanych" źródeł.
Gość_marcin
21.01.2005, 12:24:20
Dziękuję za sugestie. Czy istnieje jakaś możliwość, żeby to obejść? Może jakiś nagłówek? Pozatym gdyby tak bylo to nie moglbym dostawać np newsletterów z zagranicznych serwisów, a przede wszystkim spamu. W dodatku przed chwilą przyszedł jeden z maili rejestracyjnych na moją skrzynkę na wp.pl, ale znalazł się tam dopiero po 20 godzinach. Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? Bylbym wdzięczny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.