thecoders
11.11.2016, 00:45:16
Witam. Jestem przedstawicielem grupy The Coders, która aktualnie szuka programisty PHP. Zajmujemy się tworzeniem autorskiego systemu zarządzania miejscami noclegowymi oraz rezerwacją, jak również tworzymy aplikacje webowe z wykorzystaniem języka PHP i framework-a Symfony2. Nasz zespół składa się z siedmiu osób, z czego dwóch jest programistami back-end, 3 front-end, grafik oraz osoba zarządzająca.
Idealnym kandydatem dla nas byłaby osoba w wieku od 20 do 25 lat z tego powodu, iż nastawiamy się nie tylko na zarobek, ale też na naukę i długotrwałą współprace. Dodatkowym autem jest osoba studiująca informatykę. Oczekujemy ambicji, ciągłego samokształcenia się, zainteresowania projektami oraz poświęcenia kilku godzin tygodniowo.
Współpraca ma polegać na współtworzeniu systemów, aplikacji webowych oraz wykonywaniu zleceń płatnych razem z grupą. Wszystko pod okiem naszego głównego programisty.
Jako zespół prowadzimy projekty długotrwałe, tak żeby każdy student (jako, że sami nimi jesteśmy) miał możliwość dłuższej przerwy w pracach nad danym zleceniem, podczas np. sesji czy innych egzaminów. Wykonujemy też mniejsze zlecenia po wspólnej akceptacji. Na prośbę członków grupy szukamy też zleceń indywidualnych. Prowadzimy cotygodniowe konferencje oraz częste rozmowy (chat) wykorzystując program Skype.
Staramy się być na bieżąco z nowinkami technologicznymi, wprowadzając je do naszych codziennych zastosowań.
Wymagania na stanowisko programisty:
• Znajomość języka PHP oraz jednego z topowych framework-ów.
• Podstawowa znajomość programu GIT.
• Podstawowa wiedza na temat wzorca MVC.
• Znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym swobodne czytanie dokumentacji.
• Poświęcenie kilku godzin tygodniowo na projekty, zlecenia.
Oczywiście w razie problemów oferujemy pomoc, chcemy stworzyć zgraną grupę, w której motywujemy się wzajemnie.
Dodatkowe informacje.
Poszukujemy również innych utalentowanych osób, które mają coś do zaoferowania. Jeśli zajmujesz się czymś przydatnym w różnych dziedzinach związanych z szeroko pojętym słowem strona internetowa, co może nam pomóc, również prosimy o kontakt.
Więcej informacji udzielę podczas prywatnej rozmowy głosowej na Skype-ie.
Osoby zainteresowane, prosimy o napisanie e-mail-a z poniżej przedstawionymi informacjami:
• Imię i nazwisko
• Wykształcenie (Jeśli jesteś studentem proszę o kierunek i nazwę uczelni)
• Doświadczenie
• Umiejętności
• Znajomość języków obcych
• Telefon kontaktowy
• Zainteresowanie związane z projektem/serwisem
• Dodatkowe informacje przydatne dla nas
Dane kontaktowe:
Skype ID: l_lipinski 94
E-mail: lukasz.lipinski@thecoders.pl
Staramy się odpowiadać na wszystkie posty i e-maile w ciągu maksymalnie trzech dni roboczych. Do każdego zgłoszenia podchodzimy w sposób indywidualny i przemyślany. Jeśli obawiasz się, że nie spełniasz któregoś z warunków, napisz. Porozmawiamy i wspólnie ustalimy plan działania.
Z powodu dużego zainteresowania, uzyskanie odpowiedzi może przedłużyć się do kilku dni.
rambo123
12.11.2016, 20:33:50
Nie warto pisać do typa. Jak podałem stawkę 30 zł netto to spytał czy to za dniówkę a jak za godzinę to jest kpina według niego. Nie polecam

!
nospor
12.11.2016, 21:20:48
@rambo a czego oczekiwales po takim tekscie
Cytat
Idealnym kandydatem dla nas byłaby osoba w wieku od 20 do 25 lat z tego powodu, iż nastawiamy się nie tylko na zarobek, ale też na naukę i długotrwałą współprace. Dodatkowym autem jest osoba studiująca informatykę.
thecoders
12.11.2016, 21:27:16
Z twoimi umiejętnościami, doświadczeniem proponujesz stawkę 30zł za godzinę? To chyba żarty. Z treści twojego maila wynika, że nie poświęciłeś wcale czasu na zastanowienie się i wysłanie odpowiedniej treści, która miałaby nas do ciebie przekonać. Olałeś to. Dlaczego więc ja mam poświęcać swój czas na sprawdzenie ciebie, skoro już na wstępie wiem, że nie masz szans? Kolejna sprawa, przed napisaniem proponuję ci dokładne czytanie ogłoszenia.
daro0
13.11.2016, 10:50:05
Zdajesz sobie sprawę z tego, że takie podawanie przedziału wiekowego 20 - 25 lat oraz preferowanie studentów to jawna dyskryminacja ze względu na wiek, czy tam innych grup zawodowych? A jeżeli nie to sobie przeczytaj:
http://www.spoleczenstwoobywatelskie.gov.p...wzgledu-na-wiek
Boshi
13.11.2016, 12:28:52
Cytat(daro0 @ 13.11.2016, 10:50:05 )

Zdajesz sobie sprawę z tego, że takie podawanie przedziału wiekowego 20 - 25 lat oraz preferowanie studentów to jawna dyskryminacja ze względu na wiek, czy tam innych grup zawodowych? A jeżeli nie to sobie przeczytaj:
http://www.spoleczenstwoobywatelskie.gov.p...wzgledu-na-wiekTaaa, i co jeszcze, przeczytaj to ogłoszenie tak z 3x zanim wkleisz bzdety.
daro0
13.11.2016, 13:24:51
Cytat(Boshi @ 13.11.2016, 12:28:52 )
Taaa, i co jeszcze, przeczytaj to ogłoszenie tak z 3x zanim wkleisz bzdety.
To nie jest zabawne. Mam 37 lat, załóżmy zgłaszam się ze swoim CV. Za to dysponuję wiedzą pozwalającą na poprowadzenie projektu od początku do końca, znając ryzyko, także mam chęci do nauki. Pytanie czy są równe szanse?
Boshi
13.11.2016, 14:51:31
Cytat
Dodatkowe informacje.
Poszukujemy również innych utalentowanych osób, które mają coś do zaoferowania. Jeśli zajmujesz się czymś przydatnym w różnych dziedzinach związanych z szeroko pojętym słowem strona internetowa, co może nam pomóc, również prosimy o kontakt.
thecoders
13.11.2016, 15:09:17
Panowie,
Z chęcią porozmawiam z każdym z Was i odpowiem na wszystkie pytania jakie macie. Ale zacznijmy od tego, że nie znacie naszej grupy, nie wiecie czym się zajmujemy i jaką mamy politykę, ale i tak wypowiadacie swoje obawy, zamiast porozmawiać ze mną.
Jeśli chodzi o Waszą dyskryminacje, to.. Takowej nie ma. Każdy ma równe szanse, pod warunkiem, że spełni nasze oczekiwania. Jak myślicie kto będzie miał większe oczekiwania finansowe. Osoba która ma 10-15 letnie doświadczenie, czy osoba młoda, która dopiero zaczyna swoją karierę? Odpowiedź jest banalna. A my, jako zespół, który stworzył dopiero co swój produkt i wchodzi na rynek, łatwiej jest nam doszkolić w odpowiednim kierunku osobę, stworzyć jej super atmosferę, która będzie chciała się z nami dalej rozwijać, niż zatrudnić osobę z wygórowanymi dla nas oczekiwaniami finansowymi, na które nas nie stać.
Ponadto dlaczego wspomniałem o tym przedziale wiekowym? Z tego względu, iż wiem, że osoby młode nastawiają się na rozwój, nie zależy im aż tak na wynagrodzeniu. Osoby starsze z kolei mają rodziny, które muszą utrzymać i traktują to tylko i wyłącznie jako prace.
Znów pójdzie hejt, nie mam nic przeciwko, pod warunkiem, że jest uzasadniony. W ogłoszeniu wyraźnie wskazałem, że nie nastawiamy się tylko na zarobek, dlatego nie oczekujcie od nas złotych gór.
Masz jakieś pytania?
Skontaktuj się ze mną, wyżej masz dane kontaktowe.
kayman
13.11.2016, 15:30:39
Cytat(thecoders @ 13.11.2016, 15:09:17 )

Masz jakieś pytania?
nie mam -> pozwalam takim pracodawcom spokojnie wyginąć i widzę że się to nawet dzieje bo z 2 telefonów tygodniowo w tej sprawie jeszcze pól roku temu zrobił się 1
daro0
13.11.2016, 15:59:14
To się w ogłoszeniu podaje widełki płacowe i pod tym względem sprawa ze znalezieniem odpowiednich chętnych będzie łatwiejsza. Teraz dość często się czyta o takich, którzy w wieku 30 - 35+ chcą się przekwalifikować i zostać programistami, ucząc się samodzielnie albo uczestnicząc i płacąc za to w bootcampach. Nie zawsze musi być tak, że chodzi tylko o kasę, bo może być też tak, że ktoś będzie chciał np. tylko dorabiać zdalnie pracując tylko po 2 - 4h dziennie obok jakiegoś innego podstawowego zajęcia. Weźcie to pod uwagę.
kayman
13.11.2016, 16:08:51
a to oznacza że można takiego wyciulać na kasie?
dla mnie sytuacja tu jest jasna i klarownie ja widać w pierwszej odpowiedzi

poza tym takich typów jest jeszcze dużo i tracą na tym i wyciulani pracownicy i wyciulani klienci
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.