Mam urządzenie ("pogodynkę") na Raspberry Pi które odczytuje dane z kilku czujników i zapisuje je do swojej bazy danych oraz kopię na zewnętrznym serwerze MySQL. Dodatkowo w innym miejscu będę zakładał inne urządzenie które będzie również z tą zewnętrzną bazą współpracować zapisując do niej dane z innych czujników. Kolumny i tabele mam już narzucone przez Raspberry Pi i są to: ID, time i value a nazwą tabeli jest nazwa czujnika. Chciałem dane z RPi i w przyszłości z nowego urządzenia przedstawić na jednej stronie jednak mam problem:
//MySQL $host = 'localhost'; // Serwer bazy danych $user = 'user'; // Nazwa uzytkownika $password = 'pass!'; // Haslo $database = 'db'; // Nazwa bazy danych // POLACZ Z BAZA DANYCH $polaczenie = @new mysqli($host, $user, $password, $database); if ($polaczenie->connect_errno!=0) { } else { mysqli_query($polaczenie, "SET CHARSET utf8"); mysqli_query($polaczenie, "SET NAMES 'utf8' COLLATE 'utf8_polish_ci'"); mysqli_select_db($polaczenie, $database); $temp_raspberry_pi = @$polaczenie->query ("SELECT * FROM `Raspberry_Pi` ORDER BY `Raspberry_Pi`.`time` DESC "); $temp_raspberry_pi = $temp_raspberry_pi->fetch_assoc(); $temp_kot_pomieszczenie = @$polaczenie->query ("SELECT * FROM `28-0000062b6be2` ORDER BY `28-0000062b6be2`.`time` DESC "); $temp_kot_pomieszczenie = $temp_kot_pomieszczenie->fetch_assoc(); echo ('<li>'.$temp_ico.'Kotłownia pomieszczenie: '.$temp_kot_pomieszczenie['value']. ' <sup>o</sup>C'); }
Jeśli chcę uzyskać tylko jeden rekord z jednej tabeli to wszystko jest ok ale jeśli kilka z kilku tabel to dane nie są wyświetlane. Co robię nie tak?