Mam bazę danych którą opisałem wcześniej Temat: Wyszukiwanie danych w kilku tabelach
Na razie składa się ona z 11 tabel gdzie każda przechowuje w kolumnach numer porządkowy, datę odczytu i wartość odczytu z różnych czujników np temperatury. Dane gromadzone są od maja tego roku a odczyty co minutę. Daje to na tę chwilę ok 250 000 rekordów na każdą tabelę czyli niecałe 3 000 000 rekordów w bazie. Zrobiłem sobie prostą stronę aby wyświetlać jak na razie:
- ostatni odczyt np.
$temp_raspberry_pi = mysql_query ("SELECT `value`,`time` FROM `Raspberry_Pi` ORDER BY `Raspberry_Pi`.`time` DESC LIMIT 2");
- najwyższy odczyt z dziś
$hi_temp_raspberry_pi = mysql_query ("SELECT `value`,`time` FROM `Raspberry_Pi` WHERE DATE( `time` ) = CURDATE( ) ORDER BY `Raspberry_Pi`.`value` DESC LIMIT 2");
- najniższy odczyt dziś
$low_temp_raspberry_pi = mysql_query ("SELECT `value`,`time` FROM `Raspberry_Pi` WHERE DATE( `time` ) = CURDATE( ) ORDER BY `Raspberry_Pi`.`value` ASC LIMIT 2 ");
Udało mi się uporać z problemami przedstawionymi w poprzednim poście ale wyświetlanie tych wyników dla wszystkich 11 tabel trwało ok 14 sek

Co jeszcze mogę zrobić aby poprawić wydajność?