Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hemmersbach Wrocław- opinie
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
porzeczki
Czytam w necie taką opinię od byłego PHP developera. Czy mógłby się ktoś odnieść do niej:

"Na rozmowie kwalifikacyjnej pytają o znajomość o Symfony i to tyle na temat Symfony a w rezultacie trzeba pracować z kodem spaghetti."
"Jeżeli chodzi o doskonalenie się w tej firmie, można zapomnieć stare aplikacje , już dawno nie używane na rynku ale tu nadal obecne. Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć i podążać za rozwojem technologii, omijaj tą firmę."

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,30743
jamSoft
przestalem się sugerować opiniami z gowork, bo mogą być podkładane.

niestety takie jest życie, że czasem należy się przystosować do panujących warunków, ale można też w nich znaleźć plusy(np lepsza atmosfera w pracy).

z mojego niedalekiego doświadczenia - po włączeniu raportowania na jednym z cmsów opartym o zend pojawia się mnóstwo ostrzeżeń/komunikatów, natomiast na autorskim cmsie cały czas jadę na czymś takim włączonym i 0 warnings smile.gif - na marginesie -osobiście jestem za prostotą i jestem dosyć konserwatywny.
by_ikar
@jamSoft może i nie ma co się sugerować opisami z jakiejś strony, które mogą być podstawione; ale ten opis jest dość mocno szczegółowy i dość mocno wskazuje na firmę nastawioną na brak zmian, nowe rzeczy + naprawa starych. Nie wygląda to jak hejterski opis, tylko frustracja tym że na rekrutacji pytają o co innego, a pracujesz nad rzeczami które jeżeli by ci się przedstawiło na rekrutacji, to byś podziękował.

Zajmowanie się legacy kodem to zwyczajnie uwstecznianie się. Wiem że są tacy którzy lubią takie rzeczy, tak samo są ludzie którzy lubią czyścić kanalizacje.
Pilsener
Opinie mogą być mylące. Czemu po prostu nie przyjść do firmy i samemu się zorientować? Nawet jak nie będziesz tam pracował, to dowiesz się więcej o lokalnej branży IT.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.