Kilka miesięcy pracowałem jako frontendowiec przy utrzymaniu wieloletniej zabałaganionej kobyły, backend był w PHP, nie wykorzystywaliśmy nowoczesnych freamworków jak React, Angular itd, moim zadaniem było dłubanie w stylach (scss), javascripcie, templatkach, dużo się tam nauczyłem, miałem doczynienia ze złymi praktykami pisania kodu i myślę, że takie obcowanie z antywzorcami to była mocna unitarka i wyszło mi na plus, duży klient wszystko planował latami, więc przepisanie na nowo brał pod uwagę gdzieś za rok o tym podyskutować na spotkaniu

Wiem już, że ogólnie webówka to jest to w co chcę iść dalej, pragnąłbym się rozwijać jako fullstack web developer, a nie tak mocno siedzieć na froncie. Zainteresowałem się bardziej PHP, uczę się PHP7, PHP OOP, douczam się podstaw MySQL/MariaDB, jako osobie, której pierwszym językiem był JS łatwiej mi też opanować MongoDB, z freamworków analizując rynek pracy i to co mi odpowiada postanowiłem postawić na Laravela i Symfony 3.x.
Często w ofertach PHP widzę w zakładce oczekujemy/mile widziane : html/css(scss, compass, sass), js (node, jquery, ajax) więc tutaj może to być mój dodatkowy atut.
Jestem po kilku rozmowach gdzie jednym z głównych wymagań jet PHP, raczej wypadałem słabo, ale nie tragicznie, starałem się z każdej rozmowy wyciągnąć gdzie mam jeszcze braki, samą idee OOP w PHP już na podstawowym poziomie ogarniam, na rozmowach na pytania o interfejsy, klasy abstrakcyjne, dziedziczenia odpowiadałem dobrze.
Z powodów osobistych niestety na razie studiów nie mam skończonych i nie mam się co w tym zakresie chwalić, ale przynajmniej mam udokumentowane doświadczenie jako programista z dobrymi referencjami.
Znacie jakieś firmy z okolic trójmiasta, które poszukują osób na poziomie intern / entry junior? Na portalach stosunek wyników frazy senior do junior wynosi tak z 15:1

Widzicie w ogóle sens i duże prawdopodobieństwo sukcesu w takim małym zwrocie kariery w mojej sytuacji? Ja się cieszę, że przynajmniej mam jasno sprecyzowane cele i wiem czego chce.
Pozdrawiam.