Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] [JQuery] Jak animować text dodany metodą text() przy dodawaniu go?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gburhiphop
Chcę uzyskać efekt "pojawiania się" tekstu dodanego metodą text() np
$("#div_w_ktorym_bedzie_tekst").text("tekst. Jego chcę animować metodą show()").hide().show(3000);
Takie coś oczywiście nie działa. Problem chyba w tym, że nie wiem jak odwołać się do tak dodanego tekstu, ponieważ nie ma on id ani nic takiego. Ale po odwołaniu się do niego, gdy jest już utworzony i zrobieniu czegoś takiego:
$("#div_w_ktorym_bedzie_tekst").text().hide().show(3000);
Też nie działa
viking
https://jsfiddle.net/gwLtbpzz/ działa
Konsola, popraw ewentualne błędy.
Pyton_000
Raczej dałbym tak:

Kod
$("#div_w_ktorym_bedzie_tekst").hide().text('tekst. Jego chcę animować metodą show').show(3000);

Poza tym możesz mieć wiele elementów ID. I tak jak powiedział @viking Konsola developerska prawdę Ci powie.
gburhiphop
$(this).text(trescTagu).hide().show(3000); rzeczywiście działa. Jednak działa na diva (co jest w sumie normalne, ponieważ this oznacza diva, w którym jest tekst). Chodzi mi o animowanie samego tekstu, więc robię coś takiego

$(this).text(trescTagu); //dodaję tekst
$(this).text().hide().show(3000); //Szczerze nie wiem, czy hide i show dotyczą w tym przypadku this, czy text. Jeśli dotyczą this, to nie wiem, jak się odwołać do tekstu. Wywala mi błąd Uncaught TypeError: $(...).text(...).hide is not a function i cośtam dalej

PS była chyba inna metoda pobierająca taki tekst, ale nie mogę jej znaleźć. Może ona działałaby lepiej. Ktoś wie?

PS 2 Poza tym od kilku dni, niezależnie od podstrony i w sumie na wszystkich witrynach (tutaj też), mam błędy:
"spContent#17909: spContent.js() readyState=loading for" i URL
"spContent#17909: IsTopWindow() for" URL jakiś
i po kliknięciu w pole do wpisywania pojawia się:
"HasWindowCrossOriginParent: false for" i URL
viking
Animować to ty możesz cały element a nie konkretny węzeł tekstowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.