Mam bazę danych Mysql w niej informacje o produktach: id, nazwa, ilość i wiele innych. W zamyśle moj skrypt ma zaciągać informację o konkretnych nr id produktów i co najważniejsze -Informować mnie jeśli danego produktu nie ma w bazie. Serwer wymusza na mnie używanie mysqli. Proszę o wskazówkę bądź o kierunek odpowiedniej scieżki którą muszę pójść by mój problem w końcu przeszedł do historii (narzeczona mnie już z laptopem chce wyrzucić przez balkon).
Poniżej skrypt którym wywołuje odpowiednie rekordy (nry id) jeden po drugim.
<?php // połączenie z serwerem i bazą danych $mysqli = new mysqli('xxxx', 'yyyy', 'pass', 'baza'); if ($mysqli->connect_error) { // w przypadku błędu (od wersji PHP 5.3), wyświetli się odpowiedni komunikat // w przypadku błędu (do wersji PHP 5.3), wyświetli się odpowiedni komunikat if (mysqli_connect_error()) { . mysqli_connect_error()); } } $polaczenie = @new mysqli('xxxx', 'yyyy', 'pass', 'baza'); if (mysqli_connect_errno() != 0){ } else { $wynik = @$polaczenie -> query("SELECT SKU, NAZWA, ILOSC FROM TABLE1 WHERE SKU = 50092"); if ($wynik === false){ $polaczenie -> close(); } else { while (($produkt = $wynik -> fetch_assoc()) !== null){ } $wynik -> close(); // zwolnienie pamięci $polaczenie -> close(); } } else { $wynik = @$polaczenie -> query("SELECT SKU, NAZWA, ILOSC FROM TABLE1 WHERE SKU = 50093"); if ($wynik === false){ $polaczenie -> close(); } else { while (($produkt = $wynik -> fetch_assoc()) !== null){ } $wynik -> close(); // zwolnienie pamięci $polaczenie -> close(); } } ?>