Borykam się z problemem, mianowicie: chciałbym uniemożliwić logowania się kilku osobom na jednym koncie w tym samym czasie. Szukałem informacji na ten temat jak to zrobić w Internecie, ale nigdzie ma takich informacji lub używam złych słów kluczowych. Wiem, że to jest możliwe, bo grałem kiedyś w grę

Próbowałem to zrobić tak. W momencie logowania do bazy danych wysyłana jest informacja, że użytkownik jest zalogowany. Jeżeli ktoś inny próbuje się zalogować na konto, na które ktoś już jest zalogowany, wyskakiwałaby informacja że konto już jest używane przez inną osobę. W momencie wylogowywania się jest wysyłana informacja, że użytkownik już nie jest zalogowany i można zalogować się gdzieś indziej. Tylko problem jest taki, że po pierwsze kod mi nie działał i można było się zalogować, a po drugi sesja czasami sama się niszczy i wylogowuje użytkownika. Wtedy w bazie danych zostawałaby informacja, że jest zalogowany i w ogóle nie dałoby rady się zalogować.
Macie jakieś gotowe rozwiązania na ten problem? Jest mi to niezbędne do opublikowania strony www.