Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwny problem z ciasteczkami
Forum PHP.pl > Forum > PHP
adampokora
Witam, jest to mój pierwszy temat na jakim kolwiek forum, zawsze dawałem sobie radę z kodem. Ale dziś trafiłem na coś strasznie dziwnego i nwm jak to zrobić.
A więc chcę stworzyć zwykłe ciasteczko "setcookie("idplikuap", $idpliku, time()+3600*24);" i teraz tak wyciągam id pliku z bazy danych (te id pliku na 100% jest w zmiennej $idpliku) wszystko z bazą danych i z połączeniem jest okej i teraz pojawia się problem chce wrzucić tą zmienną do ciasteczka i się nie da poprostu nie tworzy ciasteczka albo pisze w tresci: deleted
ale gdy w do $idpliku przypisze jakiejs dane nie wyciagniete z bazy danych tylko poprostu w kodzie np $idpliku=1 to normalnie mozna dodac to do ciasteczka. Myślałem że problem leży w typie zmiennej nwm gdy tworze instrukcje warunkową (if($dane==$dane)) i porównuje dane z bazy i dane wpisane recznie w kodzie wyswietla ze sa identyczne. Nwm w czym leży problem pomóżcie proszę. Takim jednym z moich pomysłów ale to jedyne co może wgl mi przychpdzi do głowy to że wgrałem certyfikat ssl na serwer i domene i wszystko działa jedynie co to jak wchodze na phpadmin https://serwer167****.home.pl/sql/ to wyywala błąd że połączenie nie jest prywatne. więc może te dane wyciagniete z bazy danych sa oznakowane jakos magicznie ze są jakiejs niebezpieczne i do ciasteczka nie mogą zostać dodane nwm pomóżcie proszę

EDIT: Napewno jest to problem z SSL ale nie wiem co dalej :/
markuz
Pokaż więcej kodu, mimo wszystko zrób przed setcookie var_export($idpliku); die(); i pokaż rezultat.
adampokora
  1. //Pobieranie idpliku***************************************///
  2. if(isset($_GET['adress'])){
  3.  
  4. $adress=$_GET['adress'];
  5. $wynik = mysql_query("SELECT * FROM linkiplikow WHERE adresstrony='$adress'")
  6. or die('Błąd zapytaniaa');
  7. if(mysql_num_rows($wynik) > 0) {
  8. while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) {
  9. $idpliku=$r['id'];
  10. }
  11. }
  12. setcookie("idpliku", "$idpliku", time()+3600);
  13. }
  14. else{
  15. $idpliku=$_COOKIE['idpliku'];
  16. }

Tak wygląda kod ogólnie nawet jak dodam zmienna $adress do cisateczka to zamiast włożyć do ciasteczka $_GET['adress'] to dodaje "favico.ico" questionmark.gif? nwm kompletnie dlaczego
markuz
1 linijkę nad:
  1. setcookie("idpliku", "$idpliku", time()+3600);

Wstaw:
  1. var_export($_COOKIE);
  2. var_export($adress);
  3. var_export($idpliku);
  4. die();

I pokaż wyniki - ostatnio też o to prosiłem ale zignorowałeś.

Dodatkowo upewnij się, że masz włączone raportowanie błędów:
  1. ini_set('display_errors','1');

I, że nie wysyłasz przed setcookie żadnej odpowiedzi tj. echo itp.
adampokora
Dobra wszystko działa dzięki wielkie Markuz biggrin.gif Dodałem twój kod i zmieniłem troche modrewite bo to chyba też był z tym problem. Temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.