Witam, jest to mój pierwszy temat na jakim kolwiek forum, zawsze dawałem sobie radę z kodem. Ale dziś trafiłem na coś strasznie dziwnego i nwm jak to zrobić.
A więc chcę stworzyć zwykłe ciasteczko "setcookie("idplikuap", $idpliku, time()+3600*24);" i teraz tak wyciągam id pliku z bazy danych (te id pliku na 100% jest w zmiennej $idpliku) wszystko z bazą danych i z połączeniem jest okej i teraz pojawia się problem chce wrzucić tą zmienną do ciasteczka i się nie da poprostu nie tworzy ciasteczka albo pisze w tresci: deleted
ale gdy w do $idpliku przypisze jakiejs dane nie wyciagniete z bazy danych tylko poprostu w kodzie np $idpliku=1 to normalnie mozna dodac to do ciasteczka. Myślałem że problem leży w typie zmiennej nwm gdy tworze instrukcje warunkową (if($dane==$dane)) i porównuje dane z bazy i dane wpisane recznie w kodzie wyswietla ze sa identyczne. Nwm w czym leży problem pomóżcie proszę. Takim jednym z moich pomysłów ale to jedyne co może wgl mi przychpdzi do głowy to że wgrałem certyfikat ssl na serwer i domene i wszystko działa jedynie co to jak wchodze na phpadmin https://serwer167****.home.pl/sql/ to wyywala błąd że połączenie nie jest prywatne. więc może te dane wyciagniete z bazy danych sa oznakowane jakos magicznie ze są jakiejs niebezpieczne i do ciasteczka nie mogą zostać dodane nwm pomóżcie proszę
EDIT: Napewno jest to problem z SSL ale nie wiem co dalej :/