Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zatrzymanie wykonywania funkcji..
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
strife
Witam,

Mam pewne pytanie czy da się zatrzymać wykonywanie tylko danej funkcji bez zatrzymywania kodu czyli mniej więcej coś takiego.
  1. <?php
  2.  
  3. function start() {
  4. global $string;
  5. eregi_replace(&#092;"a\", \"b\", $string);
  6. }
  7.  
  8.  
  9. global $string;
  10. start(); // jakaś funkcja która zmienia a na b
  11.  
  12. $string = &#092;"To jest a\"; 
  13.  
  14. echo $string; // Wyświetlane jest b, a chciałbym aby nie została wykonana funkcja start.
  15.  
  16. ?>

Czy jest jakaś możliwość wyłączenie tej funkcji do tego kawałka kodu, czyli przed echo $string... Chodzi mi o coś w rodzaju die(), ale tylko dla tej funkcji, i tu moje pytanie czy jest to możliwe, jak tak to prosił bym bardzo o pomoc

Pozdrawiam!
jaco
hmmm, jakby to powiedziec...
Kod
return;

tongue.gif
Kshyhoo
Ja bym dał do spełnienia jakieś warunki i użył np. case
bela
Cytat(Kshyhoo @ 2005-02-02 17:16:42)
Ja bym dał do spełnienia jakieś warunki i użył np. case

a czemu nie wyszedlbys przez return ?
Kshyhoo
Bo jeszcze nie umiem sad.gif
orson
witam ...

ale czegos nie kumam ... skoro nie chcesz zeby sie wykonywala to ja zakomentuj ... jak ma sie wykonywac czasem to wstaw ifa ... i po problemie ... inaczej sie nie da ... jezeli jest jakis warunek wykonywania to mozna zawsze zrobic jakiegos ifa z tym warunkiem ...

pozdrawiam
strife
Niby tak ale to był przykład z głowy bo ogołnie to chodzi mi aby funkcja była wykonywana do pewnego momentu... jest inicjowana na początku pliku a później nie chce aby zmieniała kod w pewnym miejscu w tym problem.. więc komentarze nie pomogą... Ale problem już nieaktualny poradziłem sobie inaczej co do return to kolejna przydatna funkcja w php - Dzięki!

Pozdrawiam!
bela
nie funkcja a slowo kluczowe! dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.