Od godziny 6:00 dłubię w Google, oraz notatniku żeby prawidłowo przesłać załącznik razem z formularzem kontaktowym.
Czy może mnie ktoś nakierować w jaki sposób mam poprawić kody?
<?php // Tworzymy zmienną dla imienia i nazwiska $name = $_POST['name']; // Tworzymy zmienną dla adresu email $email = $_POST['email']; $field = $_POST['field']; // Tworzymy zmienną dla wiadomości $message = $_POST['message']; // Podajesz adres email z którego ma być wysłana wiadomość $odkogo = "mail@mail.pl"; // Podajesz adres email na który chcesz otrzymać wiadomość $dokogo = "mail@mail.pl"; // Podajesz tytuł jaki ma mieć ta wiadomość email $tytul = "Nazwa form"; // Przygotowujesz treść wiadomości $wiadomosc = ""; $wiadomosc .= "Imie, adres: " . $name . "\n"; $wiadomosc .= "Email, telefon: " . $email . "\n"; $wiadomosc .= "Field: " . $field . "\n"; $wiadomosc .= "Uwagi: " . $message . "\n"; $wiadomosc .= "Zalaczniki: " . $files . "\n"; // Wysyłamy wiadomość // Przekierowywujemy na potwierdzenie if ($sukces){ } else{ } ?>
<div id="formularz"> <form enctype="multipart/form-data" method="post" action="formularz.php"> <input name="name" placeholder="Jan Kowalski, Lipowa 1, 27-600 Sandomierz"> <input name="email" placeholder="jank@onet.pl, 666 123 123"> <input name="field" placeholder="Field"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="512000" /> <input type="file" name="plik1" /> <input id="submit" name="submit" type="submit" value="Wyślij"> </form>
Probowałem wszystkiego, i nie mam pojęcia kompletnie.
Nie mogę do treści/tematu wiadomości również dodać polskich znaków chociaż zapisałem plik w UTF8