Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Programista do zakodowania całej strony
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
slawny11
Witam , serdecznie szukam osoby z doświadczeniem do zakodowania całej strony - https://www.behance.net/gallery/47699371/Ea...Website-Concept

Na czym nam zależy? By strona działała sprawnie , bez wieszania się , by strona była łatwa w obsłudze od strony administratora. Logowanie/rejestracja , składanie zamówień diet , jakaś mapa podglądowa jeśli np 10 osób zamówi dietę to w jakie miejsce na terenie Poznania są dostawy , płatności online , kalkulator zapotrzebowania wyliczany na podstawie wieku , wzrostu , wagi , aktywności pracy .

Również szukamy osoby znającej się na pozycjonowaniu. Proszę o oferty ewentualnie ceny na PW smile.gif
miras
Uprzedzając realnie myślących ludzi, pozwolę sobie wrzucić tutaj kawałek rozmowy.

1. Dziękuje bardzo , nie wiem skąd ta cena ale firmy na terenie Poznania wyceniali w okolicach 2-3 tyś sam autorski cms. Pozdrawiam
slawny11
Uprzedzając ludzi o podobnym podejściu proszę o darowaniu sobie pisania .

"Projekt wyceniam +/- na 8000zł netto, jeżeli nie wymagają Państwo żadnej umowy, a co za tym idzie faktury możemy przystać na 8000zł za całość, czas realizacji do 50dni."

Cena jaką jestem wstanie dać to tak jak na rynku wyceniały firmy do 2000 tyś realnie patrząc , wzorując się na stronie - oboranawynos.pl nie muszę chyba mówić , że Pan przesadził z 8000 . Pozdrawiam

nospor
Cytat
do 2000 tyś

U, dajesz 2 miliony a czepiasz sie 8 tys. No rozumiem smile.gif

Na przyszlosc pisz od razu jaki masz budzet to oszczedzisz sobie i innym czasu
viking
Po pierwszym włamaniu zmienisz podejście. W takiej cenie można co najwyżej na odwal się coś napisać.
Pyton_000
8k przesadził? facepalmxd.gif
Trzeba było powiedzieć że szukasz tanio a nie dobrze.
Cena 8k to cena uczciwa. Można powiedzieć że średnio od 6,5k do 10k ale nie 2000.

Rozumiem że grafikę do strony masz i jest juz ona pocięta i zakodowana do HTML zgodnie ze standardami? Więc wychodzi tylko zrobienie backendu?

@viking
Za 2k czemu nie, ale bez terminu wykonania (tj termin powiedzmy 3-4 mc.)
Pilsener
Cytat
proszę o darowaniu sobie pisania

Jeśli szukasz człowieka/firmy, to warto napisać coś więcej, bo nikomu nie będzie się chciało godziny gadać by dowiedzieć się, że to ma być skrzyżowanie pejszbuka z idiotogramem za 500 PLN.
Czy to ma być prosta strona oparta o gotowe rozwiązania typu WP, które co najwyżej trzeba lekko zmienić/skonfigurować?
Bo nawet prosty dedykowany system z czymś więcej niż logowaniem/rejestracją to miesiąc pracy dla dwóch ludzi (frontend + backend), czyli jakieś 320 godzin, tania firma IT bierze około 50 ojro za godzinę, więc mamy 16000 ojro czyli jakieś 68000 PLN.
Możesz próbować zaoszczędzić i poszukać full-stacka freelancera, znam kilku dobrych ale żaden nie bierze mniej niż 100 PLN netto za godzinę pracy i trzeba się liczyć z tym, że jeden człowiek zajmujący się każdym aspektem w wielu projektach nie zawsze jest rozwiązaniem optymalnym, zwłaszcza w wypadku bardziej złożonych aplikacji.
Za 2000 masz 2-3 dni pracy takiego człowieka, akurat starczy by postawić jakiś WP, coś tam skonsultować i skonfigurować, przy dobrych wiatrach może uda się wgrać jakiś theme Lkingsmiley.png
slawny11
Dobrze rozumiem Was, dlatego postaram się napisać czego oczekuje oraz proszę sobie zdać sprawę , że nie potrzebuje mega rozbudowanej , zabezpieczonej strony na wysokim poziomie.

Chciałbym by strona poprostu funkcjonowała i działały zakładki typu - menu w którym codziennie jest inne menu do wglądu np : http://lyfe.pl/catering/dzisiejsze-menu lub http://cookingcatering.pl/dieta-standardowa/

Cennik również przelicznik http://lyfe.pl/catering/oferta/redukcyjna lub gotowa tabelka - http://cookingcatering.pl/cennik/

zakładka blog , o nas , kontakt , dietetyczka - zakładki dodane tekstowo + zdjęcia

ze względu na mały budżet zrezygnujemy z opcji google maps oraz płatności typu dotpay , transferuj.pl

płatności będą tylko do wyboru przez klienta ( płatność przy odbiorze lub podany numer konta firmy i standardowy przelew )

kwestia najważniejsza to zamówienia wydaje mi się to najprostszy i tańszy sposób klient wybiera diete , kaloryczność , ilość dni , od kiedy dostawa ( do zaznaczeniu w kalendarzu ) w jakich godzinach dostawy --- następnie podaje swoje dane imie , nazwisko , ulica , miasto , kod pocztowy , numer tel oraz meila , klikaając zamawiam my dostajemy tylko meila z podsumowaniem zamówienia i to wszystko - myślę , że dzięki temu nie trzeba robić logowania / rejestracji oraz koszyków zamówień taki sposób zamówień jest na oboranawynos.pl proszę sprawdzić i zrobić fikcyjne zamówienie .

do tego zarządzanie treścią na stronie edytowanie podstron - dietetyk , o nas , blog , menu , itp.

Mogę się mylić , że tak wyjdzie taniej ale finansowo jesteśmy bardzo ograniczeni. Proszę o opinie oraz propozycje współpracy przy takim ubogim tańszym rozwiązaniu
daro0
Ale zakładając realizację niemal "od zera" ale na jednym ze znanych frameworków w PHP, gdzie niestety trzeba będzie zrealizować panel administracyjny, który może być zresztą na potrzeby projektu bardzo rozbudowany, budżet i tak wykracza i to znacząco ponad te 2K. Rozwiązanie które się nasuwa to użycie jednego z istniejących CMS-ów na którymś frameworku np. na Laravelu i zlecenie tego komuś kto to w ogóle ogarnia. Jest kilka fajnych CMS-ów opartych na tym frameworku.

Oczywiście są firmy, które dysponują własnymi CMS-ami, pytanie tylko w jakich technologiach jest to zrealizowane, bo może być tak, że są oparte na customowych frameworkach których nikt poza tymi firmami nie zna, cwane posunięcie bo albo zleca się dalszą rozbudowę tej samej firmie, która może już żądać grubej kasy albo potem jak znam realia w grę wejdzie niestety przepisanie tego od nowa, bo nikt nie będzie miał ochoty grzebać się w customowych rozwiązaniach.
mrc
Ale zniechęcacie gościa do IT. Napisał, że ma budżet 2k, i nic tego nie zmieni gadanie, że za mało, że nie styknie. Najwyżej nie znajdzie wykonawcy. Ci, co nie są zainteresowani zleceniem w podanym budżecie w ogóle nie powinni zabierać pouczającego innych głosu w sprawie.
Pilsener
Cytat
Ci, co nie są zainteresowani zleceniem w podanym budżecie
- to ok, bo ja w żadnym budżecie nie jestem zainteresowany businesssmiley.png

Cytat
i nic tego nie zmieni gadanie
- zmieni, bo człowiek w końcu zrozumie, że w cenie małego przeglądu w ASO nie da się zlecić budowy Leoparda. I samo stworzenie systemu to często dopiero początek wydatków, trzeba to utrzymywać, poprawiać błędy, dodawać/modyfikować funkcje, dostosowywać do jakiś zmieniających się API i się robi worek bez dna.

W tym budżecie to się myśli o zastosowaniu jakiegoś gotowego rozwiązania, np. WP + kilka wtyczek i mamy całkiem fajny sklep, wiele firm oferuje sklepy typu "click and use" (czyli wyklikaj sobie sklep) - często nie trzeba do tego nawet specjalisty, pierwsze z brzegu co znalazłem: IAI-Shop - na pewno jest obfitość tego typu ofert na rynku.

Wystarczy napisać do kilku takich firm, za ile by postawili nam sklep jeśli damy np. niepociętą grafikę i tyle. Nie wyobrażam sobie, jak można by lepiej wydać 2k - no ale to nie moje pieniądze Lkingsmiley.png
nospor
Cytat
Ale zniechęcacie gościa do IT
@mrc i tak i nie. Piszesz o zniechecaniu. To sobie wyobraz teraz sytuacje, ze za ta kwote znajdzie sie jedynie wykonawca, ktory dopiero zaczyna przygode, albo robi od paru lat ale nadal jest na etapie przedszkolaka. Dla niego to bedzie fajna fucha, klient bedzie zadowolony, wszyscy szczesliwi. Pol roku pozniej klient traci cala baze, wyciek danych, strona dziala niemilosiernie wolno itd. Wtedy to sie dopiero klient zniecheci do IT wink.gif

Zgadzam sie z toba, ze nie ma co juz strzepic jezyka. Klient powiedzial jaki ma budzet, profesjonalne IT powiedzialo co o tym mysli i temat mozna juz zakonczyc. Obie strony wiedza na czym stoja i czym to grozi.
viking
Podam mały przykład bo ostatnio przyszło mi to poprawiać. Klient kupił skrypt ogłoszeń internetowych, coś w stylu OLX, sprzedawany normalnie przez firmę w cenie... 500zł brutto. Poszperałem trochę w google i okazuje się że stoi na tym pełno portali, firma jeszcze oferuje kupę innych gotowców w podobnej cenie. Tylko co z tego, pomijając pełno literówek na każdym kroku i podstawowych błędów logicznych w kodzie, mieszanie polskiego z angielskim albo polskawy (np prioritet w bazie i kodzie) to: zero jakiejkolwiek walidacji danych - skrypt łyka jak pelikan wszystko co się poda, podatność na XSS - w ogłoszeniu można wstawić dowolny kod HTML i jeszcze ładnie JS jest opakowany w CDATA, kto będzie chciał może sobie np wstawić zdjęcie do dowolnego ogłoszenia bo nic nie jest sprawdzane. Jedynie ratuje go trochę to że stoi na Zendzie 1 i zapytania powinny być w miarę bezpieczne. Ludzie nie mają pojęcia jak można im w tym namieszać, że taki skrypt powinien kilkadziesiąt tysięcy kosztować a uzależniają od tego swój biznes.
slawny11
Mogę prosić o więcej informacji tej tańszej opcji posiłkując się gotowcami?

Proszę o jakieś propozycje co w takim wypadku zrobić jeśli budżet jest niski - 2000 zł i to jest nasz max by stronę uruchomić
Boshi
Jak dla mnie autor jest niepoważny. Najpierw przez 2 dni odpisuje, wysyła makiety, przy tym nie odpowiada na moje pytania dot. projektu. I nagle kontakt się urywa, ani bee ani mee.
A chciałem pomóc, myślę, zakodzę to w ciągu mniej niż tyg, bo grafika prosta jak drut, wystarczy zrobić praktycznie stronę główną a potem minimalne korekty przy podstronach, mam sporo modułów na symfony gotowych, dopisanie kilku rzeczy w ajaxie to też nie problem, no ale jak nie to nie biggrin.gif może na oferii zrobią to za 300 zł biggrin.gif
Pyton_000
Nie ma co się spinać wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.