Na jakimś forum (nie chcę robić darmowej reklamy) wyczytałem żeby najlepiej przejść na PDO. No i zonk, bo nigdy nie miałem z tym nic do czynienia. Od kilku dni próbuję coś chwycić, ale najlepiej uczę się na tym, co "sam" zrobię.
I teraz do rzeczy.
Kochani! Krótka piłka. Jak takie cuś (kod poniżej) przerobić(?) na to PDO? Przede wszystkim chodzi o poprawne (wręcz łopatologiczne) przepisanie kodu (INSERT, UPDATE), by wszystko śmigało. Bardzo Was proszę - nie odsłyłajcie mnie do innych stron i/lub manuali - na wspomnianym forum wyczytałem też, że najlepiej przejść stopniowo:
np. z php 5.2 na 5.3... potem z 5.3 na 5.4... potem z 5.4 na 5.5 by w końcu przejść z 5.5 na 5.6... Po prostu zdurnieć idzie.
OK. Kody:
function mini() { $cat = $_GET['cat']; if($cat=='dance') $catq='1'; if($cat=='synth') $catq='2'; ... if($cat=='filmowa') $catq='10'; $zap_new_muza = "SELECT * FROM muzyka WHERE cat='$catq' AND status=0 ORDER BY date DESC LIMIT 5"; $id = $r['id']; $cat= $r['cat']; $date = $r['data']; $tytul1 = $r['title']; $tytul2 = $r['title2']; $text = $r['text']; echo... }
I czy potrzebne są wtedy globale, $_GET['costam'] , ob_start() ?
Czy wtedy taki zapis:
if(is_user_login()<>'yes'){ //tresc dla niezalogowanego } if(is_user_login()=='yes'){ //tresc widoczna dla zalogowanego }
jest dobry?
Postaram się to szybko załapać i wdrożyć na-ten-tychmiast.
Bardzo ale to BARDZO dziękuję z góry za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam!!!