Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wyświetlenie danych w formularzu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
radius555
Witajcie forumowicze, mam pewien problem z php. Minanowicie jak zrobić aby pobrane dane z bazy były dopasowane do przycisków formularza. Oto kodzik:
  1. <?php
  2. $pol = mysqli_connect('localhost:8080', 'root', '','pytanka1');
  3. $id = rand(1,3);
  4. $dane = ("SELECT * FROM dywizja 303 WHERE id=".$id);
  5. $sql = mysqli_query($pol,$dane);
  6.  
  7. while($r = mysqli_fetch_array($sql))
  8. {
  9. $_POST['$Pytanie'] = $r['Pytanie'];
  10. $_POST['$OdpA'] = $r['OdpA'];
  11. $_POST['$OdpB'] = $r['OdpB'];
  12. $_POST['$OdpC'] = $r['OdpC'];
  13. $_POST['$OdpP'] = $r['Poprawna'];
  14. }
  15. mysqli_close($pol);
  16. ?>
  17. <form action="statki1.php" method="post">
  18. <?php $_POST['$Pytanie'] ?><br>
  19. <input type="button" id="OdpA" value="odpA" onclick="sprawdz(OdpA)"/><?php echo $_POST['$OdpA'] ?><br>
  20. <input type="button" id="OdpB" value="odpB" onclick="sprawdz(OdpA)"/><?php echo $_POST['$OdpB'] ?><br>
  21. <input type="button" id="OdpC" value="odpC" onclick="sprawdz(OdpA)"/><?php echo $_POST['$OdpC'] ?><br>
  22. </form>

Podany kod jest na pewno zły, próbowałem coś zrobić metodą prób i błędów, lecz nie wypaliło. Będę wdzięczny za pomoc i z góry dziękuję.
nospor
Moze napisz slownie co chcesz zrobic bo z tego kodu to ja osobiscie nic nie kumam.
A kody jak ten
$_POST['$Pytanie'] = $r['Pytanie'];
to w ogole przyprawiaja o zawrot glowy

ps: no i tak poza tym twoje zapytanie ma blad
FROM dywizja 303
jesli dywizja 303 to nazwa tabeli to pogratulowac wstawiania spacji w nazwach tabel wink.gif

ps2: naprawde baze danych masz wystawiona na porcie 8080? Dosc nietypowa lokalizacja wink.gif
radius555
Tak wiem nazwa tabeli z spacją mój błąd ale błędów nie wywala żadnego smile.gif. Używam xamppa i ostatnio ma problem aby go puszczać przez port 80 i dlatego muszę dać 8080 i działa tongue.gif . Chcę zrobić aby wyciągnięte pytania z bazy pytań były dopasowane do przycisku np. przycisk OdpA ma mieć obok treść pytania z zmiennej $OdpA. Tylko pytanie jak to przesłać. Z tego co na razie umiem to podstawy, wypisuje jeden pod drugim ale nie dopasowuje do konkretnego przycisku. Czy teraz rozjaśniłem Ci trochę sytuację?
nospor
Bledow nie wywala bo ich nie wyswietlasz. Mowie ci, twoje zapytania wali bledem. Wyswietl go sobie jak nie wierzysz. A wali, bo masz spacje w nazwie tabeli :/
Port 80 czy 8080 to porty dla serwera www a nie dla bazy danych. Widze aluzji nie zrozumiales. Standardowy port mysql to 3306. Wiec na chwile obecna ci nawet nie wywala sie na zapytaniu a wywala juz ci sie na probie polaczenia z baza
radius555
Dziękuję za wskazanie błędu, wezmę go pod uwagę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.