Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML][PHP]Darmowy lub tani edytor z FTP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
droite
Hej wszystkim, poszukuje jakiegoś dobrego edytora z managerem FTP
W pracy korzystam z PSPada ale bardzo nie przypadł mi do gustu, nie mam emmeta, nie podpowiada składni itd.
Brackets i Sublime text rewelacyjne ale brakuje managera FTP a sublime jest płatny.
Codziennie łącze się z wieloma ftpami i muszę mieć podgląd struktury katalogów, znacie coś jeszcze ciekawego? Lub jakiś plugin do bracketsa? Te co widziałem pozwalają tylko na FTP Upload.
PhpStorm też fajny ale zdecydowanie za drogi.

chyba rozwiązałem swój problem, początkowo wgrywałem do bracketsa synapse ftp ale nie było przycisku dodawania serwera okazało się że wystarczy rozszerzyć trochę lewe menu i przycisk się pojawia:) rozwiązanie tutaj - https://github.com/kooohei/brackets-synapse/issues/93
Potestuje bracketsa ale chętnie sprawdze inne rozwiązania jeśli coś ciekawego podrzucicie:) Pozdro
b4rt3kk
NetBeans, Eclipse.
Pyton_000
Sublime możesz używać za darmo do woli, choć warto kupic.

Jest jeszcze Atom, a sotatnio bardzo popularny Visual Studio Code
droite
Sublime niestety jest darmowy tylko do użytku domowego i nie znalazłem żadnego ftp managera, który pozwoli mi na zapisane danych dostępowych do FTP najlepiej zaszyfrowanych i łączenie się co chwile z innym serwerem.
dzięki za Visual Studio Code, przyjrzę się
trzczy
Zestaw filezilla plus edytor, rozumiem, masz ogarnięty, ale odrzuciłeś?
droite
tak ale męczy mnie zapis co chwilę na ftp chyba że da się to zautomatyzować?
trzczy
Kiedyś tego sporo używałem, teraz też czasem. Głównie z ST i Brackets. Ale w Windows można też z Notepad++.

W FZ w ustawieniach robiłem tak, że 2-klik na pliku w oknie serwera powodował otwarcie pliku w edytorze, a nie skopiowanie na local, czyli nie defaultowe zachowanie.

Odpalałem przykładowy plik w oknie serwera. Edytowałem i sejwowałem. Przechodziłem alt-tabem do FZ i tam już czekało okienko z zapytaniem, czy zasejwować plik na serwerze. I to działało w sumie dosyć "automatycznie". Znaczy się, mogłem to po pewnym czasie robić z zamkniętymi oczami.
Pyton_000
Ja jeszcze dorzucę inne rozwiązanie.

phpStorm (50zł/mc) ma możliwość robienia nowego projektu z FTP. Działa to tak że tworzy się projekt, podajesz dane do FTP lub innego zasobu. Ten robi synchronizację na dysk lokalny (kopiuje wszystko).
Podczas edycji i zapisu automatycznie wrzuca to na serwer.

Z tego co pamiętam to chyba netBeans miał podobny mechanizm, a eclipse to nie pamiętam ale pewnie tez może mieć coś podobnego.
leonpro778
Cytat(Pyton_000 @ 28.03.2018, 09:03:26 ) *
phpStorm (50zł/mc)

Ostatnio nawet taniej, bo mi automatycznie z PayPal ściągają 7,10 euro czyli po dzisiejszym kursie wychodzi ok 30 zł/m-sc. Jedna flaszka w miesiącu mniej a ma się naprawdę fajne narzędzie smile.gif
Pyton_000
Cytat(leonpro778 @ 28.03.2018, 09:11:08 ) *
Ostatnio nawet taniej, bo mi automatycznie z PayPal ściągają 7,10 euro czyli po dzisiejszym kursie wychodzi ok 30 zł/m-sc. Jedna flaszka w miesiącu mniej a ma się naprawdę fajne narzędzie smile.gif

A to pewnie dla tego że już masz 1rok subskrypcj. Po roku masz 20% taniej a po kolejnym roku jusz 40% taniej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.