Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][AJAX][PHP]Zmiana układu strony bez przeładowywania - najlepiej przydała by się pomoc życzliwego informatyka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
polcraft
witam,

Mam swoją niekomercyjną stronę www z podglądem gniazda bocianów [(http://bociany-online.pl)], którą sam zrobiłem. Niestety moja wiedza jest w tym zakresie mocno ograniczona. Dlatego zwracam się o pomoc w przebudowaniu jej.

Mianowicie chodziłoby mi o dwie najważniejsze rzeczy:

zamieniać miejscami obraz z obu kamer na stronie bez jej przeładowywania
zmianę tła
Dodatkowo super byłoby jak by strona była responsywna.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdro
Sylwek
wxm
Żeby zamienić obraz z kamer miejscami:
1. Tworzysz przycisk z id="zamien"
2. Do każdego iframe z transmisją dopisujesz odpowiednio id="kam1" oraz id="kam2"
3. Dopisujesz kod w miejscu gdzie masz $(document).ready...
Kod
    $('#zamien').click(function(){
        let k1 = $('#kam1').attr('src');
        let k2 = $('#kam2').attr('src');
        k1 = [k2, k1=k2][0];
        $('#kam1').attr('src', k1);
        $('#kam2').attr('src', k2);
    });

i będzie działać. Zmiana tła to zależy czy to ma być kolor z jakiejś zamkniętej grupy (np kilka przycisków z których każdy ustawia określony kolor tła) czy np chcesz wybierać dowolny z palety, no i podstawowa sprawa czy to chodzi o zmianę koloru tylko na czas "sesji" czy chcesz kliknięciem zmieniać kolor tła na stałe dla wszystkich użytkowników.

Responsywność to bardziej skomplikowany temat bo musiałbyś się zastanowić jaki będzie układ co wylatuje na mobilach bo przy takiej ilości różnych kolorowanek to przewinięcie do końca strony będzie trwało pół godziny biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.