Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wyświetlanie innej strony co drugiemu użytownikowi
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bvandervaart
Cześć! Chciałabym się dowiedzieć czy w PHP można zrobić coś takiego:

Tworzę stronę z badaniem do mojej magisterki. Są 3 części: test, manipulacja, test. Chciałabym, żeby co druga osoba odwiedzająca stronę brała udział tylko w części 1 i 3. W jaki sposób mogłabym to zrobić? Docenię wszelkie wskazówki czy materiały, które pomogłyby mi się dowiedzieć jak to poprawnie zrobić.

Ogólnie nie jestem jeszcze na zaawansowanym poziomie pracy. Zrobiłam roboczy wygląd strony i zliczanie wyników z 2 testów. Czy macie może jakieś pomysły co może mi się przydać, na co uważać np. jeżeli chodzi o bezpieczeństwo?

Z góry dziękuję za pomoc smile.gif. Pozdrawiam
PawelC
Witaj,
Możesz to zrobić np na bazie danych, każde wejście zapisywać smile.gif Np wchodzi jedna osoba dodajesz do bazy 1 i pokazujesz wszystko, wchodzi 2 pokazujesz jej część 1 i 3m i ustawiasz na 0, tak bez końca biggrin.gif Oczywiście możesz to zrobić na plikach, na czym chcesz, aczkolwiek musisz zliczać wejścia.
emillo91
Możesz utworzyć skrypt licznikq odwiedzin i zapisywać przy okazji ip odwiedzającego jeżeli chcesz aby brał tylko raz udział w badaniach. Następbie możesz sprawdzić parzyste odwiedziny i dla tych odwiedzin tworzyć sesję i pobierać stronę 1 i 3. Nieparzyste odwiedziny mogłyby nie mieć sesji i stronę drugą wyświetlasz warunkiem if(!isset())
bvandervaart
Dziękuję za Wasze odpowiedzi. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.