Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: obsługa błędów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Spirit86
Mam problem, ktoś ustawił mi na serwerze wyłączenie WSZYSTKICH błędów, co gorsza nie pomagają tu żadne
  1. <?php
  2. ?>
. Zastanawiałem się czy nie skorzystać z ini_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual , tylko nie wiem, jak się nazywać może ta opcja, która jest wyłaczona, ma ktoś może jakieś pomysły? Może zapisywać wszystkei błedy do pliku, tylko jak tongue.gif ?
dr_bonzo
W manualu pisze (http://pl.php.net/manual/en/ini.php#ini.list) -- sam podales linka. Jak sie nazywa? error_reporting, error_log, itd biggrin.gif
Spirit86
Problem leżał w tym, że jak sprawdzałem przez jak jest ustawione display_errors, to zwracało mi pustą odpowiedź, bez sprawdzania przestawiłem i działa tongue.gif.

1. <?php
  2. ini_set('display_errors', 'on');
  3. ?>

A właśnie, w tym samym temacie chciałem zapytać, co odpowiada za to, że nie mogę wczytywać plików z katalogów wyżej (ponad mój katalog), czy może jest to też ustawione w php.ini, jeżeli tak, to która linijka za to odpowiada, bądź może to jest ustawiane tj. prawa dostępu na linuxie? A i jeszcze przy okazji rolleyes.gif czy mogę, przy pomocy php.ini dodać sobie możliwość wrzucania plików .htaccess?
hwao
Jezeli chcesz np napisac sobnie bardziej uniwersalne logowanie to polecam napisac error_handlera w php i wtedy mozesz sobie zapisywac wszytko jak chcesz.

co do 2 to nie wiem *mozliwe ze masz wlasciciela zle ustawionego w linuxie
a problem gdzie jest na ftp czy jak...
moze z tym zalanczanieto wina chmodow
.htaccessa sie wlancza w apchau (jego konfiguracyjnym pliku)
Spirit86
czasem lubię pochodzić sobie po serwerku, po nie moich katalogach, a niedawno mi wyłączyli tę opcję rolleyes.gif
Z errorami to zastanawiałem się właśnie ostatnio, znalazłem nawet artykuł o tym, całkiem porządny na php5.pl.
Z plikami .httacces, chciałem zrobić sobie własne błedy 404 itd. no i dodać .html jako rozszezenie do php. Ustawienia Apache niestety nie da się zmieniać poprzez php, czy mam rację?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.