Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dodawanie zdjecia
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
wozniak
Witam mam taki skrypt to uploadu zdjecia chciałem zrobic zeby uploadował dwa zdjecia jak to zrobic?

1. <FORM action="3.php" method=POST name="forma" enctype="multipart/form-data">
  2. <INPUT type="file" name="plik1"><br> <INPUT type="file" name="plik"><br>
  3. <INPUT type="submit" value="laduj" name="dodaj">
  4. </FORM>

1. <?
  2.  if ((IsSet($_POST['dodaj'])) && ($_FILES['plik']['size']>0)) {                                     
  3.     $directory_image = 'image'; 
  4.   
  5.     if (is_dir($directory_image)) { 
  6.  
  7.       if (($_FILES['plik']['type']== 'image/jpeg') || ($_FILES['plik']['type']== 'image/pjpeg')) { 
  8.  
  9.        $plik = $directory_image.'/'.$_FILES['plik']['name']; 
  10.  
  11.        if (!move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'],$plik)) $plik=false; 
  12.  
  13.       } else echo &#092;"bł&plusmn;d uploadowanego pliku!\"; 
  14.  
  15.     } else echo &#092;"brak katalogu dla grafiki\";
  16.  } 
  17. ?>

Domyslam sie ze trzeba to zrobic jakos tak : $_FILES['plik']['name'] && $_FILES['plik1']['name'] albo jakos tak.
wozniak
Ale jak mam to dodac? $_FILES['userfile']['name'][0] && $_FILES['userfile']['name'][1] questionmark.gif
MartinezB
Nawiązująć do tematu:

Mam pytanie, jakiego typu pola musze użyć w bazie danych MySQL aby przchowywać tam zdjęcia?

Czy ktoś ma kod w php do umieszczania grafiki w bazie MySQL oraz do wyciągania zdjęcia z bazy na stronę.

Będę wdzięczny za pomoc.
Fixer
blob
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.