Mam w bazie danych dwie tabele
gorzow i gorzow_t
W tabeli gorzow mam takie pola:
CREATE TABLE `gorzow` ( `id` int(11) NOT NULL, `nazwastacji` varchar(50) CHARACTER SET latin2 NOT NULL, `miasto` varchar(50) CHARACTER SET latin2 NOT NULL, `rok` varchar(20) CHARACTER SET latin2 NOT NULL, `miesiac` varchar(4) CHARACTER SET latin2 NOT NULL, `dzien` varchar(6) CHARACTER SET latin2 NOT NULL, `max_temp` float(6,1) NOT NULL, `b` varchar(20) CHARACTER SET latin2 NOT NULL, `min_temp` float(6,1) NOT NULL, `d` varchar(20) CHARACTER SET latin2 NOT NULL, `srednia_temp` float(6,1) NOT NULL ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci;
W tabeli gorzow_t mam takie pola
CREATE TABLE `gorzow_t` ( `id` int(11) NOT NULL, `kod_meteo` varchar(20) NOT NULL, `nazwa_stacji` varchar(20) NOT NULL, `rok` varchar(5) NOT NULL, `miesiac` varchar(5) NOT NULL, `dzien` varchar(5) NOT NULL, `srednie_dobowe_zachmurzenie` float(5,1) NOT NULL, `status_pomiaru_sdz` varchar(2) NOT NULL, `srednia_dobowa_predkosc_wiatru` float(5,1) NOT NULL, `status_pomiaru_sdpw` varchar(2) NOT NULL, `srednia_dobowa_temperatura` float(5,1) NOT NULL, `status_pomiaru_sdt` varchar(2) NOT NULL, `srednie_dobowe_cisnienie_pary_wodnej` float(5,1) NOT NULL, `status_pomiaru_sdcpw` varchar(2) NOT NULL, `srednia_dobowa_wilgotnosc` float(5,1) NOT NULL, `status_pomiaru_sdw` varchar(2) NOT NULL, `srednie_dobowe_cisnienie_poziom_stacji` float(5,1) NOT NULL, `status_pomiaru_sdcps` varchar(2) NOT NULL, `srednie_dobowe_cisnienie_poziom_morza` float(5,1) NOT NULL, `status_pomiaru_sdcpm` varchar(2) NOT NULL, `suma_opadu_dzien` float(5,1) NOT NULL, `status_pomiaru_sod` varchar(2) NOT NULL, `suma_opadu_noc` float(5,1) NOT NULL, `status_pomiaru_son` varchar(2) NOT NULL ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin2;
Wspólnymi polami jest rok, miesiac i dzień
Chcę wyciągnąć te wszystkie dane z dwóch tabel dla danego miesiąca w danym roku.
Daję takie zapytanie
SELECT * FROM `gorzow` INNER JOIN `gorzow_t` ON `gorzow`.`nazwastacji` = `gorzow_t`.`kod_meteo` WHERE `rok` LIKE '1967' AND `miesiac` LIKE '05' ORDER BY `id` ASC
Chyli wywołuję dane z dwóch tabel gorzow i gorzow_t dla maja 1967 roku ale nic się nie dzieje.
Gdzie jest błąd?