mam problem z wyświetleniem zapisanych wyników w bazie MySql w tabeli na stronie.
Mam stworzony formularz w pliku index.php, gdzie znajdują się pola do wypełnienia. Wszystkie dane są poprawnie zapisywane w bazie danych.
Nie wiem natomiast jak te dane wyświetlić na stronie w formie tabeli.
Do połączenia z bazą służy mi plik polaczenie.php
<?php $host="localhost"; //adres serwer SQL $db_user = "root"; //login do SQL $db_password = ""; //hasło do SQL $db_name = "tbl_zgloszenia"; //Nazwa bazy danych ?>
A plik gdzie wyświetlane powinny być dane w formie tabeli to hdsrgdpn.php:
<?php require_once "polaczenie.php"; //require - wymaga tego pliku w kodzie. Jego brak nie pozwoli wypełnić formularza. $polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name); //ustanowienie polaczenia z baza if ($polaczenie->connect_errno!=0) //sprawdzenie polaczenia z baza. Obsluga bledu polaczenia z baza { } else { $polaczenie->close(); //zamkniecie polaczenia z } $zapytanie = "SELECT * FROM zgloszenia"; $wynik = mysqli_query($zapytanie); ?> <!DOCTYPE HTML> <html lang="pl"> <head> <meta charset="utf-8" /> <meta http-equiv="X-UA-Compatibile" content="IE=edge,chrome=1" /> <title> HelpDesk</title> <link rel="stylesheet" href="style.css"> </head> <body> <!--Przycisk powrotu do formularza--> <input type="button" value="Dodaj zgłoszenie" a href="index.php" /> </body> </html>
Jak próbuję wyświetlić dane za pomocą tego skryptu to pojawia się błąd Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in C:\xampp\htdocs\helpdesk\hdsrgdpn.php on line 18
POMOCY!!! Siedzę nad tym już kilka godzin i nie mogę dojść do ładu i składu.......