sporządzoną mam tabelę, która pobiera mi tabelę z bazy danych
<?php require_once "polaczenie.php"; $con = new mysqli("localhost","root","","tbl_zgloszenia"); //$con->error; $query = "SELECT * FROM zgloszenia WHERE status='Otwarte'"; $a_query = $con->query($query); //$con->error; while($result = $a_query->fetch_assoc()) { echo "<tr><form action=aktualizuj.php method=post> <td>".$result['id']."</td> <td>".$result['imie']."</td> <td>".$result['nazwisko']."</td> <td>".$result['wydzial']."</td> <td>".$result['numer_wew']."</td> <td>".$result['numer_pok']."</td> <td>".$result['e_mail']."</td> <td>".$result['opis']."</td> <td>".$result['data_dodania']."</td> <td>".$result['data_zakonczenia']."</td> <td>".$result['przyp_osoba']."</td> <td>".$result['status']."</td> <td><input type=submit value=Zamknij> </form></tr>"; } $con->close(); ?>
Jak widać w przykładzie w każdym wierszu dodawany jest przycisk "Zamknij", który ma na celu zmianę Statusu zgłoszenia na rozwiązany. Z kolei takie rozwiązane zgłoszenie jest wyświetlane w innym formularzu przy pomocy zapytania:
$query = "SELECT * FROM zgloszenia WHERE status='Rozwiązane'";
Mój problem polega na tym, że jak chcę zamknąć dane zgłoszenie, zamykają mi się wszystkie które się znajdują w bazie.
Zrzut ekranu jak to wygląda:

https://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_qsnaxaq.png
Poniżej zawartość pliku aktualizuj.php, odpowiedzialnego za zmianę danych w tabeli.
<?php require_once "polaczenie.php"; $con = new mysqli("localhost","root","","tbl_zgloszenia"); //$con->error; $query = "UPDATE zgloszenia SET status='Rozwiązane'"; $a_query = $con->query($query); $con->close(); ?>
Tak myślę, że mój błąd polega na tym, że ta funkcja po prostu zmienia we wszystkich wpisach w tabeli, status na rozwiązany, ponieważ nie mam tak jakby przypisane, że chodzi mi konkretnie o ten wiersz w tabeli...
Ale nie wiem jak to zrobić...