Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Dodawanie +1 lub -1 do bazy wordpress
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pawel06281990
Witam,

Jak dodać do bazy danych liczby np. w jednej bazie mam 0 a w drugiej tabeli obok mam 6 i chce zrobić w wordpressie zapis dodano = dodano +1, zostalo = zostalo -1 w standardzie jest to tak

1. $a = @mysql_query("UPDATE coś SET dodano = dodano +1, zostalo = zostalo -1 WHERE Id='".$_POST['Id']."'") or die(mysql_error());

Ale wordpress ma zapis przez tablice

1. $wpdb->update($this->table_name, array('dodano ' => 'dodano +1' , 'dodano ' => 'dodano -1'), array('Id' => $_POST['Id']));

A gdy robię tak
  1. $wpdb->update($this->table_name, array('dodano ' = 'dodano +1' , 'dodano ' = 'dodano -1'), array('Id' => $_POST['Id']));

To nie działa bo krzaczy mi błędy.

Więc chce zapytać w jaki sposób to zapisać że by w tabeli mi dodawało i odejmowało .?

Z góry dziękuje za pomoc
viking
Z tego wychodzi że się nie da w ten sposób https://wordpress.stackexchange.com/questio...db-update/65898
SmokAnalog
Zrób walidację $_POST['id'], najlepiej dodatkowo rzutuj na int i wywołaj surowe wpdb::query( string $query ).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.