Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Zabezpieczenie plików w folderach.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gloweres
Hej, jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość smile.gif

Stworzyłem stronę z bazą danych MySQL (około 1000 członków).
Po wyszukaniu członka chciałbym do każdego członka podpiąć kilka plików (pdf, jpeg itp...)
Wszystko działa poprawnie, lecz chce, żeby pliki można było zobaczyć dopiero po zalogowaniu, tzn mam tworzone logowanie lecz pliki które dołączam zapisują się w danym folderze i można je zobaczyć poprzez wejście w link.
Wiem, że mogę zrobić bardzo skomplikowany link, lecz chce to jakoś zabezpieczyć a dodawanie kilka gb plików do mysql nie ma sensu.

Jak mogę rozwiązać ten problem? OD razu mówię, że nie chce dodawać tych plików na jakiś hosting typu onedrive itp...
Proszę o pomoc smile.gif
devMariusz
Hmmm, nie wiem czy właściwie zrozumiałem... Na pewno możesz sprawdzać, czy użytkownik jest zalogowany poprzez dane sesyjne (po zalogowaniu przetrzymywać w $_SESSION informacje o tym). Chyba że problem polega na czymś innym to wyjaśnij dokładnie o co chodzi, możesz załączyć też fragment kodu.
Tomplus
Wykup hosting albo jak już kup VPS - a pliki trzymajcie na takim swoim serwerze.

Może jakiś CMS oferuje taki system zarządzania plikami dla użytkowników, a jak nie to stwórz własny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.