Potrzebuję uzupełnić tablicę wielowymiarową dodatkowymi tablicami (sub-kluczami), których ilości nie znam.
Szkielet poniżej
$array = [ "login" => $login, "password" => $password ), "reference" => $nr_przesylki, "loadingDate" => $data_zaladunek, "unloadingDate" => $data_rozladunek, "descriptionOfGoods" => $opis_towaru, "remarks" => $uwagi ), "name" => $nazwa_nadawcy, "street" => $ulica_nadawcy, "streetNo" => $ulica_nadawcy_nr, "postCode" => $kod_pocztowy_nadawcy, "city" => $miasto_nadawcy, "country" => "PL", "phone" => $nadawca_telefon, "mobilePhone" => $nadawca_telefon_mobilny, "person" => $nadawca_osoba ), "name" => $nazwa_odbiorcy, "street" => $ulica_odbiorcy, "streetNo" => $ulica_odbiorcy_nr, "postCode" => $kod_pocztowy_odbiorcy, "city" => $miasto_odbiorcy, "country" => "PL", "phone" => $odbiorca_telefon, "mobilePhone" => $odbiorca_telefon_mobilny, "person" => $odbiorca_osoba ), //tutaj potrzebuje dodać wiele "package" - próbowałem użyć pętli FOR w tym miejscu, ale no jest to niedopuszczalne... ), ) ];
Do klucza "packages" muszę dodać X (nie znam liczy elementów) nowych tablic z wartościami w poniższym formacie:
"symbol" => $dane_paczek[0], "quantity" => $dane_paczek[1], "weightCm" =>$dane_paczek[2], "lenghtCm" => $dane_paczek[3], "widthCm" => $dane_paczek[4], "heightCm" => $dane_paczek[5] },
Pytanie, może niezbyt banalne, skoro pomimo usilnych poszukiwań odpowiedzi na to zagadnienie, jestem zmuszony pozawracać tu mądrzejsze głowy...
W jaki sposób mogę tego dokonać?
Z góry dziękuję za pomoc...