Generalnie działa, jak klikam to dodaje mi się kwota, tylko że w za każdym razem. Chce zrobić tak że po wybraniu danej płatności drugi raz ta sama opcja [jeżeli jest wybrana] nie doda mi znów danej kwoty.
Z nawiasami czy bez zamykania wszystkiego w nawiasach zawsze jest tak samo po każdym kliknięciu wykonuje mi się wybrana opcja, a nie rozumiem dlaczego bo w teorii drugi warunek po pierwszym kliknięciu nie może być spełniony, bo z NULL zmienia się zawartość na "checked" [wykorzystuje to do zaznaczenia boxa]. I próbowałem już na wiele sposób, z inną zmienną, i innymi watościami, ze zwykłymi zmiennymi [nie sesyjnymi], jak już działa to zawsze tak że za każdym razem wykonuje się if czy jeden czy drugi.
<?php { $deliver=$_GET['deliverCheck']; { $_SESSION['total']+=20; $_SESSION['delivery']="Kurier 20 zł"; $_SESSION['kurCheck']="checked"; $_SESSION['odosoCheck']=NULL; } { $_SESSION['total']-=20; $_SESSION['delivery']="Odbiór osobisty"; $_SESSION['odosoCheck']="checked"; $_SESSION['kurCheck']=NULL; } } ?>
Jak mam to zrobione w ten sposób to też tak samo się dzieje, domyślam się że to nie zbyt wielka różnica ale proszę:
<?php function delivery() { { $_SESSION['total']+=20; $_SESSION['delivery']="Kurier 20 zł"; $_SESSION['kurCheck']="checked"; $_SESSION['odosoCheck']=NULL; } { $_SESSION['total']-=20; $_SESSION['delivery']="Odbiór osobisty"; $_SESSION['odosoCheck']="checked"; $_SESSION['kurCheck']=NULL; } } { $_SESSION['deliver']=$_GET['deliverCheck']; delivery(); } ?>
Nie liczę na gotowe rozwiązanie, chociaż było by miło, ale przynajmniej na naprowadzenie lub wyjaśnienie dlaczego mimo wszystko całość się wykonuje i nie biorze pod uwagę drugiego warunku.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.