Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Zmiana daty na utc oraz zmiana w milisekundy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ruch Radzionków
Witam mam pytanie jak przekształcić aktualną datę do utc, następnie zmienić ją na milisekundy. Próbowałem tego rozwiązania
  1. var aktualnyczasana = new Date();
  2. var cos = aktualnyczasana.toISOString();
  3. var milusek = cos.getTime();

niestety pokazuje że:
Uncaught TypeError: n.getTime is not a function

Przy wykorzystaniu jakiej komendy mogę zmienić dany czas w utc na milisekundy?
SmokAnalog
Metoda .getTime() zawsze zwraca czas dla UTC, więc nie nie musisz dodatkowo robić.
Ruch Radzionków
ok ale dalej mam problem ponieważ chcę zmienić datę aktualną na utc i chcę pobrać datę z bazy danych która jest już w czasie utc, i pokazuje mi błąd w postaci odliczania daty
SmokAnalog
Nie zrozumiałem.
Ruch Radzionków
posiadam w bazie datę która jest zapisana w czasie utc i chciałbym zmienić tą datę na milisekundy nie zmieniając strefy czasowej, ponieważ po wykorzystaniu funkcji new Date(); strona myśli że podana data jest w naszej strefie czasowej a nie w utc
Ruch Radzionków
posiadam w bazie datę która jest zapisana w czasie utc i chciałbym zmienić tą datę na milisekundy nie zmieniając strefy czasowej, ponieważ po wykorzystaniu funkcji new Date(); strona myśli że podana data jest w naszej strefie czasowej a nie w utc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.