Ruch Radzionków
8.10.2020, 19:44:32
Witam mam pytanie jak przekształcić aktualną datę do utc, następnie zmienić ją na milisekundy. Próbowałem tego rozwiązania
var aktualnyczasana = new Date();
var cos = aktualnyczasana.toISOString();
var milusek = cos.getTime();
niestety pokazuje że:
Uncaught TypeError: n.getTime is not a functionPrzy wykorzystaniu jakiej komendy mogę zmienić dany czas w utc na milisekundy?
SmokAnalog
8.10.2020, 20:22:23
Metoda .getTime() zawsze zwraca czas dla UTC, więc nie nie musisz dodatkowo robić.
Ruch Radzionków
8.10.2020, 21:36:26
ok ale dalej mam problem ponieważ chcę zmienić datę aktualną na utc i chcę pobrać datę z bazy danych która jest już w czasie utc, i pokazuje mi błąd w postaci odliczania daty
SmokAnalog
8.10.2020, 23:03:09
Nie zrozumiałem.
Ruch Radzionków
9.10.2020, 20:39:59
posiadam w bazie datę która jest zapisana w czasie utc i chciałbym zmienić tą datę na milisekundy nie zmieniając strefy czasowej, ponieważ po wykorzystaniu funkcji new Date(); strona myśli że podana data jest w naszej strefie czasowej a nie w utc
Ruch Radzionków
9.10.2020, 20:39:59
posiadam w bazie datę która jest zapisana w czasie utc i chciałbym zmienić tą datę na milisekundy nie zmieniając strefy czasowej, ponieważ po wykorzystaniu funkcji new Date(); strona myśli że podana data jest w naszej strefie czasowej a nie w utc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.