O co chodzi? Chciałbym, aby na mojej stronie użytkownik klikając edycje swojego profilu mógł przesłać zdjęcie (update)
do bazy danych a następnie żeby było one wyświetlone poprawnie z tej bazy danych.
Gdy użytkownik jest zalogowany może on wejść w edycje profilu
updateimg.php
<?php require "../header.php"; require '../includes/dbh.inc.php'; echo '<form action="../includes/update.inc.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <input type="file" name="file"> <button type="submit" name="submit">UPLOAD FILE</button> </form>'; } else { } ?>
update.inc.php
<?php require 'dbh.inc.php'; $id = $_SESSION["userid"]; $file = $_FILES['file']; $fileName = $file['name']; $fileType = $file['type']; $fileTempName = $file['tmp_name']; $fileError = $file['error']; $fileSize = $file['size']; if ($fileError === 0) { if ($fileSize < 500000) { $fileNameNew = "profile".$id.".".$fileActualExt; $fileDestination = '../dbprofileimg/'.$fileNameNew; $sql = "UPDATE profileimg SET status=0 WHERE userid='$id';"; $result = mysqli_query($conn, $sql); } else { } } else { } } else { } }
Moja baza danych wygląda tak :
https://imgur.com/a/f5ameVB
Drugi kod czyli ten update.inc.php wziąłem z neta więc pewnie źle podstawiłem jakieś nazwy, czy ktoś dałby radę mi pomoć?

Będę BARDZO BARDZO WDZIĘCZNY