Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przesyłanie danych na serwer $_FILES
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ardzej16
Witam wszystkich.
Mam serwer (no, ubuntu na starym lapku podpięty pod sieć). Na nim mam zainstalowane Apache2.
Przy każdej chęci wrzucenia pliku większego niż 2MB przez przeglądarkę wyskakuje błąd (UPLOAD_ERR_INI_SIZE = Value: 1; The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini)
Uwierzcie mi, plik php.ini jest skonfigurowany dobrze. Wręczpróbowałem wielu ustawień, wielu sposobów i wciąż nic.

Tak plik php.ini jest skonfigurowany teraz:
memory_limit = 128MB
upload_max_filesize = 1024M
max_file_uploads = 1000
file_uploads = On
post_max_size = 1024M
enable_post_data_reading = On
upload_tmp_dir = /mnt/disk1/tmp

Każdy folder (upload_tmp_dir - ten też) do którego chce uploadować dane ma dostęp 777 (dla pewności, że jest pełny dostęp)
W jednych przeglądarkach pokazuje się błąd 500 w innych ładuje się normalnie strona www tyle że gdy w PHP wyświetlam print_r($_FILES); wyświetla się:
  1. Array ( [uploadedFile] => Array ( [name] => 13.bmp [type] => [tmp_name] => [error] => 1 [size] => 0 ) ) Array ( [uploadBtn] => Upload )

W ustawienach Apache2 wydaje się wzystko ustawione dobrze.

Nawet system restartowałem. Wszystko co wyczytałem w internetach i o czym pomyślałem nie działa.

Proszę pomóżcie.
viking
Zrób phpinfo() i to w nim sprawdź który plik php.ini został wczytany.
Ardzej16
Jej. Ogromnie Ci dziękuje!
Przyznam, że nie miałem pojęcia o istnieniu pliku w tym miejscu (myślałem, że jest jeden tylko)
Dziękuje za pomoc, wszystko teraz działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.