Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: API GUS, ktos pomoze?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lukasheek88
Czy jest ktos tutaj, co pomoze przejsc prze proces wdrozenia api gus pod aplikacje w php. Klucz z dosepem juz mam.
rad11
Pierwszy lepszy link

https://github.com/johnzuk/GusApi
DNMX
Na czym dokładnie to wdrożene miałoby polegać?
esiek
Jak uzyskałeś klucze do API? Też by mi się to przydało na sklep
trueblue
Trzeba czytać: https://api.stat.gov.pl/Home/RegonApi (sekcja: Rejestracja).
lukasheek88
Chciałbym miec na stronie formularz, gdzie uzupelniajac nip firmy dostane tablice z danymi. Ktos pomoze to wdrozyc w oparciu o powyzsze linki?
LowiczakPL
to proponuję CEIDG nie GUS
trueblue
A dlaczego? Z tego co pamiętam, to w API GUS otrzymywałem bardziej aktualne informacje.
LowiczakPL
dlatego że gus nie jest od tego typu dancyh
trueblue
Od jakich danych nie jest?
LowiczakPL
... czego nie rozumiesz GUS jest od innych danych a CEIDG jest konkretnie od tego na czym zależy temu użytkownikowi zadającemu pytanie w tym poście czyli na rzetelnych informacjach o firmach w Polce

skrót CEIDG oznacza Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej

To główny problem a ja podaję gdzie szukać rozwiązania.

... gdzie uzupelniajac nip firmy dostane tablice z danymi. ...
dawid6512
Cytat(LowiczakPL @ 21.10.2021, 17:02:06 ) *
... czego nie rozumiesz GUS jest od innych danych a CEIDG jest konkretnie od tego na czym zależy temu użytkownikowi zadającemu pytanie w tym poście czyli na rzetelnych informacjach o firmach w Polce

skrót CEIDG oznacza Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej

To główny problem a ja podaję gdzie szukać rozwiązania.

... gdzie uzupelniajac nip firmy dostane tablice z danymi. ...

Gus tez wypluje dane o firmie, robilem w firmie integrację i są takie dane typu: adres, nip, regon, mail etc.
LowiczakPL
suszarkę tez można wbijać gwoździe, ...
trueblue
Cytat(LowiczakPL @ 21.10.2021, 17:02:06 ) *

Dane o firmie mogą być różne, stąd moje pytanie.

Z tego co mi wiadomo dane z deklaracji CEIDG-1 są przekazywane automatycznie m.in. do GUS. Jeśli więc autorowi zależy na danych podstawowych typu nazwa czy adres, to znajdzie je z powodzeniem w GUS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.