rankor
12.10.2021, 15:08:07
Nie wiedziałem, gdzie zamieścić posta, więc zamieszczam tu. W razie czego proszę o przeniesienie.
Mam taki problem. Stworzony został dla mnie portal, ale przy rejestracji jak trzeba potwierdzić maila, to maile takie do outlooka / hotmaila trafiają do spamu. Wiecie, jak z tym sobie poradzić ?
Ogólnie to wszystkie maile z jakimkolwiek linkiem trafiają do spamu. Nie ważne, czy są to linki bez certyfikatu czy z najwyższym certyfikatem. Wysyłam maila z linkiem do onetu i też dochodzi do spamu. Może jest jakaś strona, gdzie można dodać link, żeby Microsoft go nie ignorował ? W Google coś takiego jest
dublinka
12.10.2021, 23:12:06
Moze oznaczyles jako spam albo serwer pocztowy wciągnął ten serwer z ktorego slesz na czarna liste (blacklist) z powodu spamu.
Ogolnie slij maile z nagłówkami FROM gdzie podajesz adres typu:
admin@adres.pl gdzie fizyczny twoj adres to tadomena. Nie testuj i nie uzywaj wysylania majli z serwera bez domeny bo przy zgloszeniu spamu serwer wciagnie go na blacklist bo nie bedzie on wiarygodny
LowiczakPL
13.10.2021, 16:00:33
temat spamu jest prosty do ogarnięcia, podstawa to dobrze skonfigurowany serwer, bez tego najładniejszy e-mail nie dotrze
musisz mieć:
0. DKIM Record
1. DMARC Record
2. DMARC Policy
3. DNS Record Published
4. SMTP Reverse DNS
5. SMTP Banner
6. poprawny SMTP Hostname
7. poprawny spf
Podaj adres tego portalu z jakiego są wysyłane e-mail potwierdzające rejestrację
rankor
17.10.2021, 09:26:45
Mniejsza o to, o czym piszecie. Wysyłam z gmaila do outlooka mail z linkiem do portalu, który ma najwyższy certyfikat ssl i dochodzi do spamu ... Jak to wytłumaczyć ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.