Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Maile z linkiem do outlooka / hotmaila dochodzą do spamu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rankor
Nie wiedziałem, gdzie zamieścić posta, więc zamieszczam tu. W razie czego proszę o przeniesienie.

Mam taki problem. Stworzony został dla mnie portal, ale przy rejestracji jak trzeba potwierdzić maila, to maile takie do outlooka / hotmaila trafiają do spamu. Wiecie, jak z tym sobie poradzić ​?

Ogólnie to wszystkie maile z jakimkolwiek linkiem trafiają do spamu. Nie ważne, czy są to linki bez certyfikatu czy z najwyższym certyfikatem. Wysyłam maila z linkiem do onetu i też dochodzi do spamu. Może jest jakaś strona, gdzie można dodać link, żeby Microsoft go nie ignorował ? W Google coś takiego jest
dublinka
Moze oznaczyles jako spam albo serwer pocztowy wciągnął ten serwer z ktorego slesz na czarna liste (blacklist) z powodu spamu.

Ogolnie slij maile z nagłówkami FROM gdzie podajesz adres typu:

admin@adres.pl gdzie fizyczny twoj adres to tadomena. Nie testuj i nie uzywaj wysylania majli z serwera bez domeny bo przy zgloszeniu spamu serwer wciagnie go na blacklist bo nie bedzie on wiarygodny
LowiczakPL
temat spamu jest prosty do ogarnięcia, podstawa to dobrze skonfigurowany serwer, bez tego najładniejszy e-mail nie dotrze

musisz mieć:

0. DKIM Record
1. DMARC Record
2. DMARC Policy
3. DNS Record Published
4. SMTP Reverse DNS
5. SMTP Banner
6. poprawny SMTP Hostname
7. poprawny spf

Podaj adres tego portalu z jakiego są wysyłane e-mail potwierdzające rejestrację
rankor
Mniejsza o to, o czym piszecie. Wysyłam z gmaila do outlooka mail z linkiem do portalu, który ma najwyższy certyfikat ssl i dochodzi do spamu ... Jak to wytłumaczyć ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.