Z recaptchą jest obecnie duży problem i z tym nie pomogę, bo sam zrezygnowałem z obsługi serwisów, które tego używają.
Jeszcze parę lat temu bez problemu się to dało ogarniać, gdy recaptcha zwracała teksty z książek.
Drugi serwis to skrypt akoad i tam bez problemu da się napisać automat.
Należy zrobić to tak, że PHP najpierw wchodzi curlem na stronę dodawania, aby pobrać ciasteczka i ustawić sobie sesję. Możesz je zapisać do pliku lub trzymać w pamięci.
Następnie pobierasz obraz captchy podając w ustawieniach curl ciasteczka sesji. Obraz możesz sobie lokalnie zapisać na dysku.
Następnie wyświetlasz formularz, w którym jako pole ukryte przechowasz ciasteczka (masz je w pamięci skryptu lub w pliku: zależy jak to rozwiążesz).
Wyświetlasz sobie też obrazek captchy i dajesz pole input na przepisanie kodu.
Wysyłasz postem formularz z rozwiązaną captchą. W skrypcie PHP ogarniasz pola wymagane w formularzu ogłoszeń plus w POŚCIE masz rozwiązaną captchę i ją uzupełniasz w odpowiednim polu z ogłoszeń.
PHP ponownie łączy się ze stroną ogłoszeń używając ciasteczek i wysyła zapytanie POST z przygotowanymi polami.
Na 100% takie rozwiązanie działa, bo sam używam tego w kilkuset różnych serwisach. Ja jeszcze osobiście mam po to podpięte api serwisu DeathByCaptcha i mi samo captchę rozwiązuję.
Tu masz przykładowy kod jak to należy ogarnąć.
if (empty($_POST['captcha'])) { // tutaj łączysz się ze stroną ogłoszeń
// w odpowiedzi masz ciasteczka i sobie je zapisujesz (lub trzymasz w pamięci)
// pobierasz obrazek captchy, ale używasz już przy żądaniu tych wcześniejszych ciasteczek, żeby tam w serwisie do tej sesji dopisało się, jaka captcha się wyświetliła
// tworzysz sobie teraz tutaj formularz i wyświetlasz pobrany obrazek
// jako input type="hidden" name="cookies" wstawiasz ciasteczka z ogłoszeń
// dajesz input type="text" name="captcha", którym przekażesz rozwiązaną captchę
} else {
// tutaj jesteś więc oznacza to, że sam rozwiązałeś captchę
// w zmiennej $_POST['cookies'] masz ciasteczka sesji z serwisu ogłoszeń
// w $_POST['captcha'] masz rozwiązaną captchę
// przygotowujesz formularz, który wyślesz curlem do serwisu ogłoszeń
$array = [
'title' => 'Tytuł ogłoszenia',
'category' => 'kategoria',
// różne dodatkowe pola
'captcha' => $_POST['captcha']
];
// i na koniec wysyłasz przygotowany formularz do serwisu ogłoszeniowego