Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] czas serwera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mrk9109
Witam mam pytanie mam stronę gdzie podany czas serwera różni sie od tego co mamy w Pl czy można za pomocą Js ? I konsoli zmienić czas tego serwera ? By dopasować go do mojego czasu ? Łatwiej wtedy będzie mi pobierać informacje
trueblue
A nie możesz przy pobieraniu informacji uwzględnić różnicy czasu?
Chyba, że ta różnica jest zmienna.
mrk9109
No łatwiej było by mi zmienić czas który sie wyświetla i pytam tylko czy istnieje taka możliwość np: za pomocą js , np: cofnąć go o 1h w tył i to już mi bardzo dużo ułatwiło
trueblue
Nie mam pojęcia co oznacza "czas, który się wyświetla".
Jeśli to czas, który jest w pobieranych danych, to po prostu odejmij/dodaj różnicę.
mrk9109
Jakiś przykład ? W js edycji tego czasu
trueblue
Jakiego "czasu"?
miccom
JS wykonuje się na komputerze klienta- więc ON może to zmienić ( tzn. może manipulować danymi- również datą i czasem ).
Może zmienić czas i datę w komputerze przez co w przeglądarce będzie czas komputera.

Pytanie- do czego potrzebny ci czas w js smile.gif
mrk9109
odświeżam temat by nie robić nowego o to mam taki kod od strony co pobieram dane chciałem cofnąć date o 1 dzień by wyświetlać dane dzień starsze i zrobiłem jak poniżej ale nie działa mi to co robie źle questionmark.gifquestionmark.gif

1. $(window).on('load', function(){
  2. GAME.serv_time=ts.now()-(24*3600);
  3. GAME.parseServerTime();
  4. GAME.lang=locals.lang;
  5. $('#fight_speed option[value='+GAME.fight_speed+']').prop('selected',true);
  6. $('#animations_off option[value='+GAME.animations_off+']').prop('selected',true);
  7. setInterval(function(){
  8. GAME.processServerTime();
  9. GAME.timers_tick();
  10. }, 1000);
  11. tooltip_bind();
  12. keybinds();
  13. switch(notify.permissionLevel()){
  14. case 'default':
  15. notify.requestPermission(function(){
  16. GAME.push_enabled=true;
  17. });
  18. break;
  19. default:
  20. GAME.push_enabled=true;
  21. break;
  22. }
  23. });
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.