Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]PHP Symfony Mailer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Codeleft
Cześć wszystkim,

w Symfony zainstalowałem mailera zgodnie z dokumentacją symfony:
https://symfony.com/doc/current/mailer.html

- Dane do logowania SMTP trzymam w .env

no i cały problem polega na tym, że na localu wszystko ładnie działa a na hoście tylko jeden z trzech controllerów działa dobrze a dwa pozostałe nie - błąd 500.
Kod jest napisany w każdym kontrolerze podobnie, sprawdziłem i nie ma żadnych literówek etc.

Moje pytanie to: Gdzie szukać przyczyny błędu.[php][/php]
viking
W logach jeśli je masz.
Codeleft
"Uncaught PHP Exception RuntimeException: "Controller "App\Controller\ShipperController::main()" requires that you provide a value for the "$mailer" argument. Either the argument is nullable and no null value has been provided, no default value has been provided or because there is a non optional argument after this one." .../vendor/symfony/http-kernel/Controller/ArgumentResolver.php line 80"

Przekazuje:

1. public function main(ReCaptchaKeys $ReCaptchaKeys, EntityManagerInterface $entityManager, Request $request, MailerInterface $mailer): Response

Interface jako argument funkcji main przy czy dokładnie to samo robię w kontrolerze który działa. ohno-smiley.gif ohno-smiley.gif

ps.
Wszystko działa na hoście w przypadku ustawień w env.
APP_ENV=local

viking
Ponieważ dość tajemniczo nie mówisz co to za framework to jedyne co można zgadywać to że service manager nie potrafi poprawnie utworzyć instancji.

Z dokumentacji symfony
//config/packages/mailer.php
use Symfony\Component\DependencyInjection\Loader\Configurator\ContainerConfigurator;

return static function (ContainerConfigurator $containerConfigurator): void {
$containerConfigurator->extension('framework', [
'mailer' => [
'dsn' => '%env(MAILER_DSN)%',
],
]);
};
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.