// polaczenie z baza itd.
IF ($rezultat = @$polaczenie->query( sprintf("SELECT DISTINCT (odpowiedz) AS kontakt FROM $tablename WHERE prot_p = 'czeka na odbiór' and u_nazwa_s='$u_nazwa_s' order by kontakt ASC", mysqli_real_escape_string($polaczenie,$odpowiedz), mysqli_real_escape_string($polaczenie,$odpowiedz)))) $ile_rek = $rezultat->num_rows; IF($ile_rek>0) { $wiersz = $rezultat->fetch_assoc(); } echo "<select title=\"odpowiedzialny\" id=\"Combobox1\" name=\"kontakt\">"; while (list($odpowiedz) = mysqli_fetch_array($rezultat)) print "<option class=womy>$odpowiedz"; print "</select>";
W tabeli występuje 6 nazwisk spełniający warunek zapytania. W zależności od sortowania ASC lub DESC w pierwszym zapytaniu ASC zwraca 5 rekordów (nazwisk) bez pierwszego
np. na literę B, za to w sortowaniu DESC jest zwracane nazwisko na litere B jako ostatnie bo to logiczne, za to ucina nazwisko zaczytające się na literę W. Poradziłem sobie w ten sposób że zrobiłem 2 zapytania w których występują wszystkie nazwiska. Myślę że może ktoś się już gdzieś spotkał z podobnym problemem i podpowie jakąś radę aby były wszystkie nazwiska w jednym zapytaniu.